Πωγώνι.. Πως μπορούν ν’ αξιοποιηθούν τα αγροτικά κονδύλια

agrotika pogoni

agrotika pogoni

Αμείωτο κράτησε το ενδιαφέρον της τοπικής κοινωνίας η ενημερωτική ημερίδα που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2017 στον Παρακάλαμο, με θέμα «Νέοι Αγρότες-Υποδομές στα ορεινά βοσκοτόπια».

Η ημερίδα διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Ηπείρου και την Ένωση Μετακινούμενων Κτηνοτρόφων, σε συνεργασία με το Δήμο Πωγωνίου και αφορούσε τους τρόπους αξιοποίησης των κονδυλίων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020.

«Βήμα ενημέρωσης προς όφελος των δημοτών» χαρακτήρισε την ημερίδα ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κωνσταντίνος Καψάλης επισημαίνοντας ότι ο πρωτογενής τομέας μπορεί να δώσει οικονομική ανάσα στους ανθρώπους της περιφέρειας. Παράλληλα αναφέρθηκε τις δράσεις της Δημοτικής Αρχής στην κατεύθυνση στήριξης των αγροτοκτηνοτρόφων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Τις γενικές κατευθύνσεις του προγράμματος παρουσίασε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης τονίζοντας ότι η Ήπειρος δικαιούται 500 θέσεις στη συγκεκριμένη δράση.

Ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας κ. Θωμάς Αλεξίου παρουσίασε αναλυτικά τα κριτήρια ένταξης και το ύψος επιδότησης ενώ η Προϊσταμένη της περιφερειακής διεύθυνσης Ηπείρου-Δυτ. Μακεδονίας του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε κ. Χαριτίνη Παπαθανασίου ανέπτυξε τις λεπτομέρειες για τα Βοσκοτόπια και την επιλεξιμότητα που συνδέεται άμεσα με τις επιδοτήσεις.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ