Ποδήλατα, πατίνια, skateboards: Υποχρεωτικό το κράνος

podilata

Την υποχρεωτική χρήση κράνους από αναβάτες οχημάτων μικροκινητικότητας (ηλεκτρικά πατίνια, τροχοπέδιλα-rollers, τροχοσανίδες -skateboards, αυτοεξισορροπούμενα οχήματα), καθώς και την αύξηση σε πέντε, των μαθημάτων πρακτικής εκπαίδευσης για την ισοδυναμία διπλώματος αυτοκινήτου με δίπλωμα δικύκλου έως 125 κε, προβλέπουν οι νομοτεχνικές βελτιώσεις που επέφερε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής στο νομοσχέδιο για την Αστική Κινητικότητα και Μικροκινητικότητα που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή. “Οι αλλαγές αυτές έγιναν μετά από τη συζήτηση που προηγήθηκε στη Βουλή” είπε ο υφυπουργός Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Υποχρεωτικό το κράνος από αναβάτες οχημάτων μικροκινητικότητας

Η πρώτη εισαχθείσα ρύθμιση προέβλεπε σύσταση για τη χρήση κράνους για τα ελαφρά προσωπικά ηλεκτρικά οχήματα, ενώ τώρα προβλέπει την υποχρέωση χρήσης του κράνους, εξαιρουμένων των ηλεκτρικών αμαξιδίων των ΑμεΑ.

Πέντε τα μαθήματα για την εξίσωση διπλωμάτων Β και Α1

Η δεύτερη εισαχθείσα ρύθμιση προέβλεπε (πλέον της κατοχής διπλώματος Β επί έξι έτη και ηλικία άνω των 27 ετών) την υποχρεωτική πρακτική εκπαίδευση τριών μαθημάτων, ενώ τώρα προβλέπει πέντε μαθήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ