ΠΟΑΣΥ: Σφοδρή αντίδραση για τις μηδενικές μεταθέσεις- Να παραιτηθεί η ηγεσία

polis

Έντονες αντιδράσεις εξακολουθεί να προκαλεί η πρωτοφανής απόφαση της ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας να μηδενίσει την διαδικασία των μεταθέσεων και να μην εγκρίνει καμία μετάθεση για την κάλυψη κενών θέσεων.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων κάνει λόγο για πρωτοφανή και προκλητική απόφαση η οποία όπως τονίζει είναι και παράνομη και ως εκ τούτου πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες.

Σημειώνεται ότι είχαν προηγηθεί σφοδρές αντιδράσεις από τις περισσότερες Ενώσεις Αστυνομικών της χώρας, όπως και από την Ένωση του Νομού Ιωαννίνων.

Η ΠΟΑΣΥ, υπογραμμίζει ότι η Ελληνική Αστυνομία οφείλει να τηρεί και να εφαρμόζει το νόμο και όχι να πρωτοστατεί στην παρανομία.

Στην έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ της Ομοσπονδίας αναδείχθηκε η οργή και η αγανάκτηση των ενώ αποφασίστηκε ομόφωνα η καθολική αντίδραση προκειμένου η Ηγεσία να επιστρέψει στη νομιμότητα.

«Καλούμε Πολιτική και Φυσική Ηγεσία να αναλογιστούν τις ευθύνες τους, τόσο απέναντι στην κοινωνία όσο και στους αστυνομικούς.

Η νομιμότητα είναι αδιαπραγμάτευτη.

Με κάθε κόστος θα υπερασπιστούμε καθετί που έχει να κάνει με την αξιοπρέπεια και τη δημοκρατία.

Εάν δεν μπορεί η Ηγεσία να ανταποκριθεί, να διαφυλάξει τις παραπάνω αξίες, τότε καλύτερα να παραιτηθεί. Είναι καλύτερα για όλους» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ