«Πνίγηκαν» τα Τζουμέρκα…

katsanoxoria-kataigida

ΦΩΤΟ- ΒΙΝΤΕΟ Σφοδρή καταιγίδα και έντονη χαλαζόπτωση χτύπησε το απόγευμα του Σαββάτου την περιοχή των Τζουμέρκων με επίκεντρο τα Κατσανοχώρια. Κατά τόπους τα φαινόμενα ήταν πρωτοφανή αιφνιδιάζοντας ακόμη και όσους είναι συνηθισμένοι από τον άγριο χειμώνα της περιοχής. Αποτέλεσμα των έντονων καιρικών φαινομένων ήταν να κλείσει ο επαρχιακός δρόμος ανάμεσα από τα Πηγάδια και το Καλέντζι όταν από το βουνό κατέβηκε ένας ορμητικός χείμαρρος μεταφέροντας πέτρες και χώμα.

Οι οδηγοί των οχημάτων σταμάτησαν καθώς ήταν αδύνατο αλλά και εξαιρετικά επικίνδυνο να συνεχίσουν την διαδρομή της… Ο δρόμος άλλωστε είχε μετατραπεί σε ένα θολό ποτάμι.

«Όλα έγιναν μέσα σε λίγα λεπτά… Ήταν απίστευτες οι εικόνες.. Από το βουνό κατέβαινε ένα μεγάλο ποτάμι μεταφέροντας τόνους λάσπης και πέτρες.. Δεν μπορούμε ακόμη να πιστέψουμε αυτό που ζήσαμε», ανέφερε στο Epiruspost, οδηγός που πρόλαβε και σταμάτησε το αυτοκίνητό του πριν βρεθεί ανάμεσα στα ορμητικά νερά.

Ο δρόμος έμεινε κλειστός για μισή ώρα περίπου καθώς έσπευσε άμεσα μηχάνημα από την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου.

Όπως ανέφερε στο Epiruspost ο Προιστάμενος της Υπηρεσίας Δημήτρης Μαυρογιώργος, για την πλήρη αποκατάσταση του οδικού άξονα θα χρειαστεί να δουλέψουν μηχανήματα και τις επόμενες ημέρες.

Το Σάββατο τα έντονα καιρικά φαινόμενα χτύπησαν κυρίως στην περιοχή των Τζουμέρκων… Ωστόσο τα προβλήματα είναι καθημερινά, καθώς τα μπουρίνια εξακολουθούν να ξεσπούν με ένταση.

EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • katsanoxoria kataigida

EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • katsanoxoria kataigida1

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ