Πλήθος και κρεμάλες στην πορεία των αστυνομικών

ASTYNOMIKOIΠάνω από 10.000 ένστολοι -αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί, και χωρίς την παρουσία συναδέλφων τους στο ρόλο των δυνάμεων περιφρούρησης, συμμετείχαν στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για τις περικοπές που σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών. Το «παρών» έδωσαν σύσσωμες οι ΚΟ των Ανεξάρτητων Ελλήνων και της Χρυσής Αυγής, καθώς και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ.

Το «παρών» έδωσαν επίσης ο υπαρχηγός και ο επιτελάρχης του Λιμενικού Σώματος.

Στη συγκέντρωση διανεμήθηκε επιστολή συμπαράστασης του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., Νίκου Παπαγιαννόπουλου, η οποία αναρτήθηκε στο διαδίκτυο.

Μετά τη συγκέντρωση στο Παναθηναϊκό Στάδιο, στις 5:30, ξεκίνησε η πορεία προς τη Βουλή και το υπουργείο Οικονομικών. Προτού ξεκινήσουν, οι συγκεντρωμένοι έψαλαν τον εθνικό ύμνο.

Έξω από το υπουργείο Οικονομικών -στην πλατεία Συντάγματος- οι ένστολοι έστησαν τρεις κρεμάλες: στη μία τοποθετήθηκε αστυνομικός, στη δεύτερη λιμενικός και στην τρίτη πυροσβέστης.

Αντιπροσωπεία των Σωμάτων συναντήθηκε στη Βουλή με τον αντιπρόεδρο Γιάννη Τραγάκη, στον οποίο επέδωσε ψήφισμα με τα αιτήματά τους.

Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε λιγο μετά τις 9 το βράδυ. Η πρόταση των εκπροσώπων των τριών σωμάτων ασφαλείας είναι να παραμείνουν όσοι το επιθυμούν έξω από το υπουργείο Οικονομικών όλο το βράδυ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ