Πλησιάζει η ώρα για τα voucher σε μαθητές

tilekpaideusi dimotikou

Έως την Τετάρτη, 10 Μαρτίου αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα gov.gr για την υποβολή αιτήσεων για την χορήγηση του voucher ύψους 200 ευρώ σε 560.000 μαθητές και φοιτητές ηλικίας έως 24 ετών προκειμένου να αγοράσουν ηλεκτρονικό υπολογιστή και tablet.

Παράλληλα, επισημαίνεται ότι η διαδικασία υποβολής αιτήσεων των ενδιαφερομένων για το voucher θα γίνεται με τους κωδικούς taxisnet .

Σε ό,τι αφορά τη διαδικασία για τη χορήγηση του voucher στους δικαιούχους για την αγορά ηλεκτρονικού υπολογιστή και τάμπλετ, η δικηγόρος, Αριάδνη Νούκα τονίζει στο MEGA τα εξής:

θα υπάρχει μια εκδήλωση ενδιαφέροντος από τους προμηθευτές με την υποβολή αιτήσεως του ενδιαφερομένου και εάν πληρεί αυτό το κριτήριο το οποίο θα τεθεί, τότε θα μπορέσει να συνεχίσει η διαδικασία: θα λάβει τον ηλεκτρονικό κωδικό και ο κωδικός θα αντιστοιχεί στην έκπτωση των 200 ευρώ. Δηλαδή ο ενδιαφερόμενος δικαιούχος δεν θα έχει το χρήματα στο χέρι, θα είναι το κουπόνι, το voucher το οποίο θα το χρησιμοποιήσει για αυτά τα 200 ευρώ, συμπληρώνει.

Τα εισοδηματικά κριτήρια θα είναι τα παρακάτω :

Δύο γονείς με:

1 παιδί: Ετήσιο Εισόδημα έως 10.500 ευρώ

2 παιδιά: Ετήσιο Εισόδημα έως 12.000 ευρώ

3 παιδιά: Ετήσιο Εισόδημα έως 13.500 ευρώ

Μονογονεϊκές με:

1 παιδί: Ετήσιο Εισόδημα έως 9.000 ευρώ

2 παιδιά: Ετήσιο Εισόδημα έως 10.500 ευρώ

3 παιδιά: Ετήσιο Εισόδημα έως 12.000 ευρώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ