Πριν από λίγες ημέρες ήταν το 40ο Πανελλήνιο Συνέδριο Καρδιολογίας που γέμισε ασφυκτικά τα καταλύματα των Ιωαννίνων, του Ζαγορίου και Μετσόβου ενώ κρατήσεις είχαν γίνει ακόμη και στην Άρτα. Τώρα είναι το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου που δίνει μία ακόμη βαθιά ανάσα στους επιχειρηματίες του τουριστικού κλάδου. Η πληρότητα στην πόλη των Ιωαννίνων αγγίζει και πάλι το απόλυτο ενώ σε υψηλές επίπεδα κυμαίνονται οι κρατήσεις και στους ορεινούς προορισμούς. Η καλοκαιρία που συνεχίζεται αποτελεί σύμμαχο για μία μεγάλη έξοδο λίγο πριν ξεκινήσει η χειμερινή περίοδος.
Όπως σημειώνουν άνθρωποι του τουριστικού κλάδου οι κρατήσεις είχαν ξεκινήσει από τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου.
Όσο ο χρόνος περνούσε και ο καιρός παρέμενε ήπιος και γλυκός οι κρατήσεις αυξανόταν με αποτέλεσμα τις τελευταίες ημέρες να φτάνουν σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα.
Φυσικά καθοριστικός παράγοντας για την έξοδο είναι το γεγονός ότι η αργία της 28ης Οκτωβρίου είναι Δευτέρα κι έτσι δίνει την δυνατότητα της τριήμερης εξόρμησης.
Ποιοι επιλέγουν το Νομό Ιωαννίνων;
Κυρίως η Βόρεια Ελλάδα αλλά και μεγάλος αριθμός Αθηναίων οι οποίοι πλέον δεν βρίσκουν μακρινό και κουραστικό το ταξίδι.
Οι οδικοί άξονες, πέρα από το αεροδρόμιο, έχουν κάνει το δικό τους μικρό θαύμα μετατρέποντας τα Γιάννινα από μία απομονωμένη πόλη σε σταυροδρόμι!