Πληρώνει και για τα κενά των Δήμων η Περιφέρεια στο εργοστάσιο

monada asa

Στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων επανέρχεται η Περιφέρεια Ηπείρου με μία ακόμη ανακοίνωση για να διαψεύσει αυτή την φορά κάθε πληροφορία που αναφέρει ότι δήθεν παρακρατεί και δεν αποδίδει ποσά που καταβάλλουν οι Δήμοι για την πληρωμή της επεξεργασίας των απορριμμάτων στη ΜΕΑ Ηπείρου.

Η Περιφέρεια Ηπείρου όχι μόνο δεν έχει παρακρατήσει κανένα ποσό των Δήμων, αντίθετα καταβάλλει στην εταιρεία και σημαντικά ποσά από δικούς της πόρους για να καλύψει το κενό που προκαλείται από τη μη ανταπόκριση όλων των Δήμων στις υποχρεώσεις τους.

Αυτά είναι γνωστά, ιδίως στη Διοίκηση της εταιρείας και στους αυτοδιοικητικούς, σημειώνει.

Το τελευταίο διάστημα, αναφέρει στην ίδια ανακοίνωση, η Περιφέρεια καθυστέρησε την καταβολή χρημάτων, επειδή δεν συμφωνεί με τα ποσά που διεκδικεί η εταιρεία.

Με απόφαση δε του Περιφερειάρχη προέβη σε παρακράτηση ποσού 193.152,77€ σύμφωνα με σχετικούς όρους της Σύμβασης, -που σημαίνει αντίστοιχη μείωση των υποχρεώσεων των Δήμων- προχωρώντας στην πληρωμή του υπόλοιπου ποσού.  

«Και επειδή, όπως προαναφέρθηκε, Δήμοι εξακολουθούν να οφείλουν χρήματα που τους αναλογούν, η Περιφέρεια  συμπληρώνει εξ ιδίων πόρων μέρος του καταβλητέον ποσού.    Όλα τα υπόλοιπα είναι εκ του πονηρού» καταλήγει η ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ