Πληρωμές για τα μειωμένα ενοίκια

akinita ne16

Στους τραπεζικούς λογαριασμούς χιλιάδων δικαιούχων πιστώνονται οι αποζημιώσεις για τις μειώσεις ενοικίων που υπέστησαν τους προηγούμενους μήνες.

Οι πληρωμές θα συνεχίζονται και καθ’ όλη την ερχόμενη εβδομάδα, όταν θα εκκαθαρίζονται και πιο σύνθετες περιπτώσεις που χρήζουν ειδικής αντιμετώπισης και αποφάσεων όπως, μεταξύ άλλων, υπεκμισθώσεις, για τις οποίες οι ιδιοκτήτες αναμένουν ήδη μέχρι και 18 μήνες τα λεφτά τους!

Συγκεκριμένα, οι πρώτες πληρωμές αφορούν αποζημιώσεις για:

1. «κουρεμένα» ενοίκια Ιουλίου: εκμισθωτές και υπεκμισθωτές, ανεξαρτήτως εάν έλαβαν προκαταβολή για τα «κουρεμένα» μισθώματα, έπρεπε να υποβάλουν και δήλωση περί μεταβολής του μισθώματος λόγω COVID έως τέλος Σεπτεμβρίου. Διαφορετικά όμως, σε περιπτώσεις όπου έχει προκαταβληθεί η αποζημίωση αλλά δεν έχει υποβληθεί δήλωση εντός της προθεσμίας (ή αν τροποποιείται η δήλωση COVID Ιουλίου σε σχέση με τον Ιούνιο 2021) οι ιδιοκτήτες θα κληθούν να γυρίσουν τα λεφτά στην ΑΑΔΕ.

2. διορθώσεις αιτήσεων αποζημίωσης ή και πληροφοριακών στοιχείων μίσθωσης ακίνητης περιουσίας, που έγιναν ως τον Σεπτέμβριο από εκμισθωτές – υπεκμισθωτές ακινήτων, στην περίπτωση που έλαβαν σχετική ειδοποίηση από την ΑΑΔΕ για λάθη ή παραλείψεις τους.

3. διορθώσεις που έγιναν σε δηλώσεις COVID και πληροφοριακών στοιχείων μίσθωσης ακίνητης περιουσίας, για Ιανουάριο μέχρι και Μάιο 2021, από εκμισθωτές – υπεκμισθωτές ακινήτων.

4. διορθώσεις σε δηλώσεις COVID για τους μήνες Μάρτιο μέχρι και Δεκέμβριο του 2020, από εκμισθωτές σε υπεκμισθώσεις ακινήτων που δεν είχαν υποβάλει ως τότε δήλωση.

5. τροποποιητικές δηλώσεις πληροφοριακών στοιχείων μίσθωσης ακίνητης περιουσίας, για τους μήνες από Μάρτιο μέχρι και Δεκέμβριο 2020, σε περιπτώσεις υπεκμισθώσεων με πολλά ακίνητα.

Επιπλέον, αναμένεται πως θα πληρωθούν και όσοι είχαν προβλήματα που είχαν ακίνητα, που παραχωρούνται ή υποπαραχωρούνται από τους Οργανισμούς Λιμένος, αλλά και πρόσωπα στα οποία καταβάλλεται αποζημίωση λόγω εξωσυμβατικής χρήσης των ακινήτων τους, με βάση τις διορθώσεις και τις αρχικές δηλώσεις COVID για την περίοδο Ιανουαρίου – Απριλίου 2021.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ