Πληρωμένη απάντηση..

Με τις γυναίκες που στελεχώνουν το ψηφοδέλτιο του Αλέκου Καχριμάνη τα’ βαλε στην τελευταία δημόσια εμφάνισή του ο Σπύρος Ριζόπουλος.

«Έχουμε την ευτυχία και την τιμή -και καμαρώνω γι’ αυτό- να έχουμε φύγει από τη στερεότυπη αντίληψη που επικρατεί για τις γυναίκες στην τοπική αυτοδιοίκηση. Σε πλήρη αντίθεση με αυτό που μου είπε ένας ιστορικός παίκτης της τοπικής αυτοδιοίκησης: «μην ανησυχείς για τις γυναίκες θα μαζέψουμε 10 -15 στο τέλος θα τις δώσουμε από ένα κατοστάρικο, έτσι κάνει ο Καχριμάνης, μην ανησυχείς», είχε αναφέρει ο υποψήφιος περιφερειάρχης.

Την πληρωμένη απάντηση την λαμβάνει από την περιφερειακή σύμβουλο Αναστασία Σίμου που εκλέγεται στην Άρτα και αποτελεί μία από τις γυναίκες με έντονη δράση σε πολλούς τομείς.

Αναφέρει λοιπόν:

«Ο κ. Σπύρος Ριζόπουλος, παρουσιάζοντας τους υποψηφίους του συνδυασμού του, προέβη σε άκρως προσβλητικά και σεξιστικά υπονοούμενα σε βάρος των γυναικών-υποψηφίων «του συνδυασμού του Καχριμάνη». Επειδή τυχαίνει χρόνια να ασχολούμαι με τα κοινά και ο λαός της Ηπείρου με τίμησε με την ψήφο του, θλίβομαι ειλικρινά, λυπάμαι και δηλώνω απερίφραστα, προς πάσα κατεύθυνση, ότι «με λογισμό και με όνειρο» δραστηροποιούμαι τόσα χρόνια στη δημόσια ζωή της Ηπείρου και, φυσικά, δεν πήρα κατοστάρικα για να συμμετάσχω «στον συνδυασμό του Καχριμάνη». Δεν με αγγίζουν τέτοια υπονοούμενα τα οποία άλλωστε αφορούν το σύνολο των γυναικών. Χρόνια αγωνίστηκε η ανθρωπότητα για να επιτευχθεί η ισότητα των δύο φύλων, να αναγνωριστεί η προσφορά της γυναίκας ως «μία διαρκής, διαχρονική και οικουμενική παρακαταθήκη αξιών». Πιστεύω πως οι δηλώσεις του αυτές συνιστούν ευρύτερο κοινωνικό ζήτημα, μείζονος πολιτιστικού ενδιαφέροντος και γι’ αυτό νομίζω πώς πρέπει να προβληματιστούν τα πολιτιστικά σωματεία, για να μάθει, επιτέλους, ο κ. Ριζόπουλος πως η τιμή κάθε γυναίκας ούτε «τιμάται» και -περισσότερο- ούτε αγοράζεται.”

 

 

 

 

 

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ