Πληρωμένη απάντηση από τον Μητροπολίτη Πρεβέζης

mitropolitis prevezas

Πληρωμένη απάντηση στον πρώην Ζακύνθου και τις δηλώσεις του για τους βιασμούς που έχουν προκαλέσει εύλογες και σφοδρές αντιδράσεις έδωσε ο Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης Χρυσόστομος.

Ο Μητροπολίτης χαιρέτησε το συνέδριο των Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών Μέσων Ενημέρωσης που έγινε στην Πρέβεζα και δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο συγκεκριμένο γεγονός.

«Πρόκειται για αποτρόπαιες και απαράδεκτες δηλώσεις τις οποίες και καταδικάζω. Η εκκλησία δεν αυτό που θέλησε να παρουσιάσει το συγκεκριμένο πρόσωπο» ανέφερε και καταχειροκροτήθηκε από τους παριστάμενους.

Κατά τα λοιπά στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στο ρόλο των μέσων ενημέρωσης και το έκανε με λόγο απλό, κατανοητό και σύγχρονο, αναγνωρίζοντας τα θετικά και επισημαίνοντας τα προβλήματα.

Στα πρώτα περιλαμβάνεται η ταχύτητα στην πληροφορία στα δεύτερα, ορισμένες φορές η πληροφορία δεν είναι και αληθής.

Για την ιστορία να επαναλάβουμε ότι Μητρόπολη Δωδώνης ως Επισκοπή δεν υφίσταται. Ο τιτουλάριος Μητροπολίτης αποτελεί έναν τιμητικό τίτλο που αποδόθηκε στον πρώην Ζακύνθου μετά την παραίτησή του.

Στην Ήπειρο οι Μητροπόλεις είναι πέντε: Ιωαννίνων, Κονίτσης, Άρτης, Νικοπόλεως και Πρεβέζης και Μητρόπολη Παραμυθιάς, Φιλιατών και Γηρομερίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ