Πλημμύρες στον Μύτικα- Ζημιές σε θερμοκήπια και κτηνοτροφικές μονάδες

termokipia mitikas

Μεγάλες ζημιές καταγράφονται τις τελευταίες ώρες στην περιοχή του Μύτικα, μετά τις έντονες βροχοπτώσεις που πλήττουν την Ήπειρο. Η κατάσταση χαρακτηρίζεται δραματική, καθώς θερμοκήπια και κτηνοτροφικές μονάδες έχουν πλημμυρίσει, αφήνοντας πολλούς παραγωγούς αντιμέτωπους με ολοκληρωτική καταστροφή του κόπου μιας ολόκληρης χρονιάς.

Οι κάτοικοι περιγράφουν την περιοχή ως «μια τεράστια λίμνη», υποστηρίζοντας ότι τα νερά δεν βρίσκουν διέξοδο λόγω έργων στην περιοχή της Νικόπολης. Σύμφωνα με μαρτυρίες, κατά την εκτέλεση των έργων έκλεισε μια φυσική καταβόθρα, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει φυσική απορροή των όμβριων υδάτων.

Έτσι  τα νερά να κατακλύζουν τον κάμπο και να προκαλούν σημαντικές καταστροφές στα θερμοκήπια. Σε αρκετές περιπτώσεις οι ζημιές είναι ολοκληρωτικές, θέτοντας σε κίνδυνο την παραγωγή λαχανικών και άλλων καλλιεργειών.

termokipia mitikas

Παράλληλα, κτηνοτροφικές μονάδες αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, με την πρόσβαση σε ζωοτροφές και την ασφάλεια των ζώων να δυσχεραίνεται.

Οι κάτοικοι ζητούν άμεσες ενέργειες από τις αρμόδιες αρχές, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πλημμυρική κατάσταση και να προστατευθεί η παραγωγή και η οικονομική βιωσιμότητα της περιοχής.

Το φαινόμενο αναδεικνύει, παράλληλα, την ανάγκη για εκτεταμένα αντιπλημμυρικά έργα και επανεξέταση των προηγούμενων παρεμβάσεων στην περιοχή, ώστε να αποφευχθούν ανάλογες καταστροφές στο μέλλον.