Πλήγμα η κατάργηση της Κτηματικής Υπηρεσίας

mpezas_2Η κατάργηση της Κτηματικής Υπηρεσίας στη Θεσπρωτία που προωθείται από την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά άλλων αποφάσεων κατάργησης υπηρεσιών που έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην περιοχή.

Λανθασμένη και επικίνδυνη χαρακτηρίζει την απόφαση αυτή, ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών Αντώνης Μπέζας, ο οποίος υπογραμμίζει πως η ιδιαιτερότητα του Νομού Θεσπρωτίας απαιτεί την αναβάθμιση της συγκεκριμένης υπηρεσίας.

«Ο νομός διαθέτει μεγάλο μήκος ακτών χωρίς καθορισμένο αιγιαλό και παραλία, δημόσια κτήματα στην παλιά κοίτη του ποταμού Καλαμά, προστατευόμενες περιοχές φυσικού κάλλους, σχολάζουσες κληρονομιές, ανταλλάξιμα δημόσια κτήματα και μεσεγγυημένες εχθρικές περιουσίες, που χρειάζονται καταγραφή, παρακολούθηση και ιδιαίτερη προστασία από τη συγκεκριμένη Υπηρεσία.

Τα τελευταία δύο χρόνια, παρά τη σύσταση -στα χαρτιά βέβαια μόνο- της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας, ο τομέας αυτός του Υπουργείου Οικονομικών, με αποκλειστική ευθύνη της προηγούμενης κυβέρνησης, παρουσιάζει εικόνα πραγματικής διάλυσης με ότι αυτό συνεπάγεται για τη διασφάλιση και την αξιοποίηση της περιουσίας του Δημοσίου. Η σχεδιαζόμενη κατάργηση συγκεκριμένων κρίσιμων Κτηματικών Υπηρεσιών, μεταξύ των οποίων και της Θεσπρωτίας, επιβεβαιώνει με χαρακτηριστικό τρόπο αυτή τη διαπίστωση», σημειώνει στη δήλωσή του ο κ. Μπέζας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ