Πλεύρης: Μέτρα μόνο σε μεικτούς χώρους

estiasi n

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν νέα περιοριστικά μέτρα κατά του COVID-19 σε μεικτούς χώρους όπου συνυπάρχουν εμβολιασμένοι και μη εμβολιασμένοι πολίτες άφησε ο υπουργός Υγείας Θανάσης Πλεύρης μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Όπως είπε “μπορεί να υπάρξουν περιορισμοί oι οποίοι θα αφορούν σε χώρους που θα συνυπάρχουν εμβολιασμένοι με ανεμβολίαστους όπως είναι τα θέατρα”.

“Δεν θα ανοίξουμε κλειστούς χώρους για ανεμβολίαστους σε κομμάτι της εστίασης. Στους εξωτερικούς χώρους θα υπάρχουν πάλι τα τεστ για τον COVID-19 τα οποία χρειάζεται να υπάρχουν. Από εκεί και πέρα περιορισμοί αυτής της φύσεως μπορεί να μπουν στους κοινούς χώρους. Δεν υπάρχει περίπτωση, λέμε σαν πολιτική απόφαση που έχει ληφθεί και συζητηθεί με λοιμωξιολόγους, να υπάρχουν περιορισμοί σε χώρους αμιγώς για εμβολιασμένους”, συμπλήρωσε και τόνισε ότι ” τα περιοριστικά μέτρα αυτή τη στιγμή προστατεύουν τους ανεμβολίαστους”.

Σχετικά με το εάν η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων εισηγηθεί ότι θα πρέπει να ληφθούν νέα περιοριστικά μέτρα, ο κ. Πλεύρης είπε ότι “αυτή τη στιγμή το συζητάμε αυτό μαζί τους,” και υπενθύμισε ότι ανά 15 ημέρες που βγαίνει η ΚΥΑ , προηγείται η σύσκεψη των λοιμωξιολόγων. Τα συζητάμε με τους λοιμωξιολόγους όλα αυτά. Είναι ξεκάθαρο ότι επιτροπές εισηγούνται, η πολιτεία αποφασίζει”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ