Πλεύρης: Αδιαπραγμάτευτη η αναστολή για τους ανεμβολίαστους

covid nosokomeio

Αδιαπραγμάτευτη χαρακτήρισε ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης την απόφαση της κυβέρνηση να τίθενται σε αναστολή καθηκόντων οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής.

«Σεβόμαστε απόλυτα όσους είναι σε αναστολή. Τους καλούμε να εμβολιαστούν διότι διαφορετικά οι ίδιοι θέτουν εαυτόν εκτός ΕΣΥ. Δεν υπάρχει στην κυβέρνηση άλλη σκέψη για επιπλέον ευκαιρίες στο ανεμβολίαστο προσωπικό. Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει πίσω», ξεκαθάρισε ο Υπουργός Υγείας, υπενθυμίζοντας ότι πριν από λίγες μέρες νομοθέτησε την επιστροφή στη δουλειά όλων όσοι εμβολιαστούν με την πρώτη δόση.

«Σεβόμαστε το σύνολο του υγειονομικού προσωπικού και καλούμε όσους έχουν βγει σε αναστολή να κάνουν τον εμβολιασμό όπως επιτάσσουν οι διεθνείς οδηγίες. Σε διαφορετική περίπτωση οι ίδιοι θα θέτουν τον εαυτό τους σε κατάσταση μη ικανότητας να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Όπως έχει δικαίωμα ο ιατρός ογκολογικής κλινικής να μην εμβολιαστεί έτσι έχει δικαίωμα και ο ασθενής να δεχθεί τις υπηρεσίες εμβολιασμένου ιατρού», προσέθεσε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, ο ίδιος παραδέχτηκε ότι δημιουργούνται κάποιες αρρυθμίες: «Δημιουργούνται σίγουρα κάποιες αρρυθμίες που είναι διαχειρίσιμες και όσο περνά ο καιρός ακόμα και αυτές οι δυσλειτουργίες όπου υπήρξαν θα καλυφθούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ