Πλαφόν για τις χρεώσεις στα πάγια των λογαριασμών ρεύματος

reuma il

Στην τροπολογία που επιχειρεί να βάλει φρένο στις αυξήσεις του παγίου που προχωρούν οι πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος αναφέρθηκε ο υπουργός Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, από το βήμα της Βουλής.

«Κάποιο προμηθευτές πολλαπλασίασαν τις χρεώσεις παγίων. Γι’ αυτό και σήμερα φέρνουμε τροποποίηση και επιβάλλουμε ανώτατο πλαφόν στα 5 ευρώ για πάγιες χρεώσεις στους προμηθευτές. Το ανώτερο που μπορούν αν έχουν είναι 5 ευρώ. Τους περιορίζουμε και βάζουμε πλαφόν» είπε χαρακτηριστικά.

Τι ορίζεται

Πηγές του Οικονομικού Ταχυδρόμου θέλουν στην ηγεσία του υπουργείου ΠΕΝ να έχει σταλεί σχετική εισήγηση από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, την οποία και υιοθέτησε και έφερε προς νομοθέτηση στη Βουλή.

Αυτή ορίζει ότι η ανώτερη χρέωση των παγίων στους λογαριασμούς ρεύματος δεν μπορεί να ξεπερνά τα 5 ευρώ μηνιαίως και με τον τρόπο αυτό το υπουργείο θα επιδιώξει να ψαλιδίσει τις υψηλότερες τιμές που ανακοίνωσαν οι προμηθευτές και έφταναν σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και τα 90 ευρώ το μήνα.

Σχετική αναγγελία της νομοθετικής παρέμβασης έκανε σήμερα και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της εισήγησης του στο υπουργικό συμβούλιο: «Με νομοθετική διάταξη που θα φέρει ο υπουργός Ενέργειας σήμερα στη Βουλή κλείνουν και τα όποια παράθυρα για τυχόν καταστρατηγήσεις σχετικά με τις χρεώσεις στα πάγια και παιχνίδια σε βάρος των καταναλωτών», είπε σχετικώς, επιβεβαιώνοντας και το πρωϊνό δημοσίευμα του ΟΤ για την πρόθεση της ηγεσίας του ΥΠΕΝ να νομοθετήσει «κόφτη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ