Πιθανή η παράταση για τις επιστρεπτέες

epistreptea-prokatavoli

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση στην αξιοποίηση της έκπτωσης του 15% για την εφάπαξ επιστροφή του επιστρεπτέου ποσού άφησε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταικουρας αναφερόμενος στο θέμα των επιστρεπτέων προκαταβολών.

Όπως είπε ο υπουργός σχετικά με το θέμα των επιστρεπτέων προκαταβολών στο OPEN “υπάρχει ένα σοβαρό ενδεχόμενο να δώσουμε άλλη μια παράταση στην αξιοποίηση του 15% . Δηλαδή να μπούμε και λίγο στο 2022 ώστε ο πολίτης που ε΄χει τη δυνατότητα να έχει επιπλέον έκπτωση 15% , να μην την εξαντλήσει στο τέλος του έτους, αλλά να καλύψει και ένα μικρό χρονικό διάστημα του 2022 .Πάνω σε αυτό εργαζόμαστε .Σε κάθε περίπτωση διευκολύνουμε την κοινωνία”.

Εν συνεχεία εξήγησε γιατί εξετάζεται να δοθεί η παράταση αυτή. Όπως είπε αυτό εξετάζεται ” επειδή πρέπει να δούμε και να ταυτοποιήσουμε ποια είναι η οφειλή του κάθε πολίτη ” και υπενθύμισε σχετικά με το θέμα των επιστρεπτέων ότι ” ένα σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας θα πληρώσει λιγότερο από το 50% των συνολικών οφελών και μόνο ένα μικρό ποσοστό θα πληρώσει το 50%”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ