Πιστοποιούνται δύο επιχειρήσεις για ελαιόλαδο «Πρέβεζα»

elaiolado2

elaiolado2

Θετικές φαίνεται να είναι οι εξελίξεις που αφορούν στην προστατευόμενη γεωγραφική ένδειξη ελαιολάδου “Πρέβεζα”.

Ο Σύλλογος Γεωπόνων Πρέβεζας, είχε τονίσει εδώ και καιρό ότι το ζητούμενο στην όλη υπόθεση είναι να βρεθούν επιχειρήσεις (ελαιοτριβεία και συσκευαστήρια) ώστε πιστοποιηθούν για την παραγωγή και διάθεση στην αγορά του ελαιόλαδου Π.Γ.Ε. “Πρέβεζα” γιατί σε διαφορετική περίπτωση κινδύνευε να χαθεί το σήμα.

Η κατοχύρωση του συγκεκριμένου ελαιόλαδου χρονολογείται στο μακρινό 1993 και έκτοτε δεν έχει κυκλοφορήσει συσκευασμένο προϊόν στην αγορά, με αποτέλεσμα να υπάρξουν προειδοποιητικές “συστάσεις” από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι θα αφαιρεθεί το σήμα αν συνεχίσει να υφίσταται αυτή η κατάσταση.

Φαίνεται ότι τελικά ο κίνδυνος αυτός απομακρύνεται, αφού δύο επιχειρήσεις του Νομού Πρέβεζας, ένα ελαιοτριβείο-συσκευαστήριο και ένα συσκευαστήριο ελαιολάδου έχουν υποβάλει τους σχετικούς φακέλους για την ένταξή τους στο Π.Γ.Ε.

Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες του Συλλόγου Γεωπόνων κλιμάκιο του Agrocert βρίσκεται αυτές τις μέρες στην Πρέβεζα, προκειμένου να ελέγξει τους χώρους και τις εγκαταστάσεις των συγκεκριμένων επιχειρήσεων, ώστε να προχωρήσει η διαδικασία της πιστοποίησής τους.

{jathumbnail off}

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ