Πήρε πάνω του τα Κέντρα Μεταναστών στην Ήπειρο

OIKONOMOY_L1– Ο Λευτέρης Οικονόμου συζητά με δημάρχους της περιοχής

Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, είναι ο άνθρωπος που ανέλαβε να διαπραγματευθεί με τους αυτοδιοικητικούς της Ηπείρου την δημιουργία Κέντρων Φύλαξης Μεταναστών στην περιοχή, με τις μικρότερες κοινωνικές αντιδράσεις.

Ο πρώην αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, με καταγωγή από την Κόνιτσα, γνωρίζεται προσωπικά με τους περισσότερους δημάρχους της Ηπείρου, γεγονός που βοηθά στην πρόοδο των συζητήσεων.

Σύμφωνα με ασφαλείς και απολύτως έγκυρες πληροφορίες ο κ. Οικονόμου έχει συζητήσει με τέσσερις δημάρχους μέχρι σήμερα, εκ των οποίων οι δύο είναι από το Νομό Ιωαννίνων και φαίνεται ότι υπάρχει η απαιτούμενη συναίνεση ώστε να γίνουν οι ανακοινώσεις στην….ώρα τους.

Στο σημείο αυτό πρέπει να διευκρινιστεί ότι οι χώροι που θα φιλοξενηθούν τα Κέντρα Μεταναστών δεν είναι απαραίτητο να ανήκουν στην κατηγορία των ανενεργών στρατοπέδων. Κατάλληλοι χώροι θεωρούνται από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και πολλοί άλλοι που δεν χρησιμοποιούνται και με μπορούν μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να διαμορφωθούν κατάλληλα και με τις απαιτούμενες υποδομές.

«Αυτοί οι χώροι θα έχουν καταρχήν υψηλές προδιαγραφές ασφαλείας για την περίφραξη, θα φρουρούνται με ευθύνη της Ελληνικής Αστυνομίας. Θα πληρούν βασικές προϋποθέσεις από πλευράς καταλληλότητας, σύμφωνα με τις προδιαγραφές που έχουν από τη χώρα μας αλλά και από τα άλλα Ευρωπαϊκά Κράτη καθοριστεί. Θα υπάρχει υγειονομική περίθαλψη και για τις τοπικές κοινωνίες θα έχει ένα ισχυρό ανταποδοτικό όφελος», ανέφερε σε δηλώσεις του στην εφημερίδα το Βήμα ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, περιγράφοντας τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσουν τα Κέντρα Φύλαξης Μεταναστών.

Οι συζητήσεις που έχει ο κ. Λευτέρης Οικονόμου με τους αυτοδιοικητικούς της Ηπείρου εκτιμάται ότι σύντομα θα αποδώσουν και θα καταλήξουν σε συγκεκριμένες προτάσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ