Πήρε άσυλο το παιδάκι που κινδύνευε με απέλαση

prosfiges

Επτά περίπου μήνες μετά την ανάδειξη του θέματος η περιπέτεια του μικρού μαθητή Ζ. κουρδικής καταγωγής πήρε τέλος.

Το παιδί, μαθητής στο 2ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων κινδύνευε με απέλαση. Σήμερα ο διευθυντής του σχολείου Τάσος Τόκας, ο πρώτος που είχε αναδείξει το πρόβλημα και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου έκαναν γνωστό ότι η περιπέτεια είχε αίσιο τέλος.

Κι αυτός καθώς διαβιβάστηκε στην οικογένεια από την Υπηρεσία Ασύλου, η Άδεια Διαμονής Ενιαίου Τύπου και μπορεί πλέον να διαμείνει νόμιμα στη χώρα μας. Έτσι και ο μαθητής μας Ζ. θα μπορεί να συνεχίσει τη φοίτησή του στο σχολείο. 

Θυμίζουμε ότι τον Ιούλιο,  σύμφωνα με δικαστήριο που είχε γίνει, δεν είχε παραχωρηθεί άσυλο στην οικογένεια και τους είχε ζητηθεί να εγκαταλείψουν το σπίτι που διαμένουν  και να  επιστρέψουν στην πατρίδα τους άμεσα. Γνωρίζοντας ως  εκπαιδευτικοί τα προβλήματα και την κατάσταση της οικογένειας, θεωρήσαμε ότι αυτό θα ήταν  καταστροφικό για την ψυχοσωματική υγεία του μαθητή μας Ζ, αλλά και για ολόκληρη την οικογένεια. Η επιστροφή τους σε μια περιοχή εμπόλεμη που  δεν διαθέτει καμιά υποδομή υποστήριξης παιδιών με αυτισμό, θα σήμαινε το τέλος στην θετική πορεία που έχει σημειώσει ο μαθητής μας, θα τον σημάδευε ανεπανόρθωτα σε όλη του τη ζωή. Για τον λόγο αυτόν δημοσιοποιήσαμε το ζήτημα, απαιτώντας το αυτονόητο: Να αποδοθεί άσυλο στην οικογένεια και ο μαθητής να συνεχίσει απρόσκοπτα τη φοίτησή του στο σχολείο μας.

«Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε θερμά όσους συνέβαλαν στη διεκδίκηση του αιτήματός μας και στην θετική του έκβαση» σημειώνει ο κ. Τόκας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ