Πίνουν νερό μετά από 25 χρόνια ταλαιπωρίας

arta nero

Μετά από είκοσι πέντε χρόνια ταλαιπωρίας των κατοίκων, λύθηκε το πρόβλημα ύδρευσης που ταλάνιζε τον οικισμό Έλατο στο Κορφοβούνι Άρτας.

Τα καινούρια σπίτια που βρίσκονται χτισμένα στο δρόμο προς τον «Προφήτη Ηλία», για αρκετές δεκαετίες δεν είχαν νερό τους καλοκαιρινούς μήνες, εξαιτίας της χαμηλής υψομετρικής διαφοράς με τη δεξαμενή του υδραγωγείου.

Οι κάτοικοι επί δεκαετίες διαμαρτύρονταν στις εκάστοτε δημοτικές αρχές της Άρτας, αφού το συγκεκριμένο πρόβλημα έπληττε όχι μόνο την καθημερινότητα των κατοίκων της περιοχής, αλλά και τις κοινωνικές και οικογενειακές τους σχέσεις, αφού οι κάτοικοι παρέμεναν αποκομμένοι από συγγενείς και φίλους που, εξαιτίας της έλλειψης νερού, δεν επισκέπτονταν τον οικισμό το καλοκαίρι.

Το έργο ύδρευσης «Επεκτάσεις – Βελτιώσεις του δικτύου ύδρευσης Δ.Ε. Βλαχερνών» αφορούσε εργασίες ύδρευσης στους οικισμούς Κορφοβουνίου και Βλαχέρνας. Ο προϋπολογισμός του ανέρχεται σε 14.391 ευρώ και καλύπτεται εξ ολοκλήρου από πόρους της Δ.Ε.Υ.Α.Α. Οι εργασίες του έργου ύδρευσης ολοκληρώθηκαν, επιλύοντας το χρόνιο πρόβλημα των κατοίκων της περιοχής.

Ο Δήμαρχος Αρταίων, Χρήστος Τσιρογιάννης, μετά την ολοκλήρωση του έργου, επεσήμανε πως η υδροδότηση των Τοπικών Κοινοτήτων είναι ένα θέμα, στο οποίο έχει δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα η Δημοτική Αρχή, γιατί η έλλειψη νερού, ιδίως το καλοκαίρι, μπορεί να προκαλέσει τεράστια προβλήματα και στις καλλιέργειες και στα σπίτια των δημοτών μας.

{jathumbnail off}

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add EpirusPost.gr on Google