Την Παρασκευή η συναυλία – αφιέρωμα στους PINK FLOYD

DEANS 14Την Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου και ώρα 21.00, στο Υπαίθριο Θέατρο της Ε.Η.Μ. οι DEANS και το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών, διοργανώνουν μεγάλη συναυλία – αφιέρωμα στους PINK FLOYD.

Σχηματίστηκαν το 1977 από τους Βαγγέλη Μπουλουχτσή – Μπάσο, Ανδρέα Ραβάνογλου – ντράμς και Νίκο Παππά – κιθάρα. Πλαισιωμένοι από τους Στέφανο Χαρτζάβαλο, ως κύριο τραγουδιστή και αργότερα τον Αλέξανδρο Νάστο στα πλήκτρα, οι Deans οργάνωσαν και πραγματοποίησαν δύο μεγάλες συναυλίες στο ιστορικό «Παλλάδιον» το 1978 και 1979 αντίστοιχα, με τη συμετοχή χιλίων περίπου θεατών, πρωτόγνωρο αλλά και μοναδικό γεγονός για τα Γιάννενα της δεκαετίας του ’70.

 

Με αυτές τις συναυλίες αλλά και με αρκετές εμφανίσεις σε γνωστά στέκια της πόλης οπως η «Σπηλιά», το club «Κύβος», τα «Λιθαρίτσια», η ντίσκο «Κιβωτός» κ.α, οι Deans συσπείρωσαν το νεανικό κοινό της πόλης που είχε την ανάγκη από συγκροτήματα και συναυλίες που να εκφράζουν το νεανικό πνεύμα της εποχής, παρουσιάζοντας προγράμματα από όλο το φάσμα του ροκ και κυρίως της progressive σκηνής.

Το 1980 πραγματοποίησαν ακόμη μία μεγάλη συναυλία στην κατάμεστη από φοιτητές και όχι μόνο, αίθουσα τελετών του πανεπιστημίου. Έκτοτε το συγκρότημα σταμάτησε τη μουσική του δραστηριότητα.

Τριάντα πέντε χρόνια μετά από την παρθενική εμφάνιση του γκρούπ, οι Deans επανεμφανίστηκαν το 2012 και 2013 στα πλαίσια των oannina rock city festivals, χωρίς τον αρχικό τους κιθαρίστα Νίκο Παππά, τον οποίο αντικατέστησαν οι Μιχάλης Μπουγάς και Θοδωρής Τσουμάνης διαδοχικά, με την συμμετοχή του Παναγιώτη Τέλλη στα πνευστά.

Η επαναδραστηριοποίηση του συγκροτήματος, δημιούργησε την επιθυμία στα μέλη του να οργανώσουν μια τρίωρη συναυλία αφιερωμένη στους PINK FLOYD η οποία πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία τον Μάιο του 2014 στην αίθουσα Β. Πυρσινέλλας του Πνευματικού Κέντρου.

Οι Deans είναι το πρώτο μέχρι στιγμής Γιαννιώτικο συγκρότημα που έχει επιχειρήσει ένα τέτοιας έκτασης αφιέρωμα στο ρεπερτόριο του κορυφαίου βρετανικού συγκροτήματος, επιλέγοντας κομμάτια από τα πρώτα singles μέχρι και το ιστορικό The Wall.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ