Πιλότος ανάπτυξης για την μεθόριο η Μεταλλουργική!

gatsios_metallourgiki

Πνοή στα ακριτικά χωριά του Πωγωνίου αναμένεται να δώσει η Μεταλλουργική Κεφαλοβρύσου η οποία σταδιακά παίρνει μπρος και μάλιστα με ιδιαίτερα φιλόδοξους στόχους. Στόχους κυρίως εξαγωγικούς για τα νομίσματα που κατά κανόνα θα παράγει. Το εργοστάσιο θα παράγει όλων των τύπων δισκία κερμάτων και δακτυλίων. Μέσω της αξιοποίησης του διεθνούς εμπορικού δικτύου της μητρικής ElvalHalcor εκτιμάται ότι θα αποκτήσει νέα δυναμική κυρίως στις ξένες αγορές. Οι επενδύσεις που δρομολογούνται είναι άνω του 1,5 εκατομμυρίων για την γραμμή που παράγονται τα κέρματα ενώ οι θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν θα φτάνουν τις 120.

Με τον διευθυντή της μονάδας Γιώργο Μπότη συναντήθηκε ο Κώστας Γάτσιος υποψήφιος με το ΚΙΝΑΛ στις εκλογές του Ιουλίου.

EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • gatsios metallourgiki

Ο κ. Μπότης του παρουσίασε αναλυτικά το σχέδιο υλοποίησης επενδύσεων και αξιοποίησης του διεθνούς εμπορικού δικτύου της ElvalHalcor, με στόχο η Μεταλλουργική να ενισχύσει την παραγωγική της δυναμική και τον εξαγωγικό της προσανατολισμό, κάτι που, με τη σειρά του, θα οδηγήσει και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, όπως χαρακτηριστικά επισημάνθηκε.

Ακολούθως, ο κ. Γάτσιος ξεναγήθηκε από τον κ. Μπότη στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης και ενημερώθηκε αναλυτικά για τις επενδύσεις που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί σε παραγωγικό εξοπλισμό και οι οποίες έχουν δώσει μια νέα πνοή στο εργοστάσιο.

«Η επαναλειτουργία της Μεταλλουργικής είναι ένα γεγονός ιδιαίτερης σημασίας όχι μόνο για το ακριτικό Πωγώνι αλλά και συνολικά για την οικονομία τού νομού μας. Ο τόπος έχει ανάγκη από επενδύσεις και ιδιαίτερα σε περιοχές που φθίνουν οικονομικά και πληθυσμιακά. Η Μεταλλουργική πρέπει να στηριχθεί και να αποτελέσει πιλότο για την ανάπτυξη και άλλων παραγωγικών μονάδων που μπορούν να αναστρέψουν μια πορεία εγκατάλειψης», δήλωσε ο κ. Γάτσιος με αφορμή την επίσκεψη.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ