Πιλοτική δίκη στο ΣτΕ για αυθαίρετο της Ηγουμενίτσας

STE1Μία υπόθεση αυθαιρέτου της Ηγουμενίτσας, η οποία θα εκδικαστεί στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας θα κρίνει την τύχη χιλιάδων άλλων σε όλη τη χώρα. Η δίκη χαρακτηρίζεται πιλοτική την ώρα που συνεχίζεται το μπαράζ προσφυγών σε διάφορα δικαστήρια προκειμένου να προσβάλλουν ως αντισυνταγματικό κι ανίσχυρο το νομοθετικό πλαίσιο με το οποίο τακτοποιήθηκαν όλες οι αυθαίρετες κατασκευές.

Στη συγκεκριμένη υπόθεση εκδόθηκε οικοδομική άδεια το 2009 στην Ηγουμενίτσα που προσβλήθηκε από γείτονες ως παράνομη, αφού το οικόπεδο δεν “έβλεπε” σε κοινόχρηστο χώρο, με συνέπεια η Πολεοδομία να την ανακαλέσει αργότερα και να χαρακτηρίσει την οικοδομή αυθαίρετη στο σύνολό της.

Ωστόσο, με τον Νόμο 4014 δόθηκε η δυνατότητα τακτοποίησης και μάλιστα εκδόθηκε νέα οικοδομική άδεια, που θα κριθεί τώρα συνταγματικά στην Ολομέλεια ΣτΕ. Η υπόθεση παραπέμφθηκε από το Διοικητικό Εφετείο Κέρκυρας για να κριθεί “πιλοτικά” στο ΣτΕ, καθώς θα επηρεάσει την τύχη πολλών χιλιάδων αυθαιρέτων

Πρόσφατα το ΣτΕ “πάγωσε” τη δυνατότητα τακτοποίησης αυθαιρέτων με την υποβολή ιδιωτικών εγγράφων, βεβαιώσεων και δικαιολογητικών, κρίνοντας ότι επιτρέπονται μόνο κρατικά έγγραφα και επίσημες αεροφωτογραφίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ