Πικρία και αίσθημα αδικίας

Με μία μεγάλη εμπειρία αλλά με πικρία και έντονο το αίσθημα της αδικίας επιστρέφει από τις Αζόρες η ομάδα «Zephyrus» που εκπροσώπησε την Ελλάδα στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Διαστημικής.

Η ομάδα εκτέλεσε άψογα την αποστολή της. Η δε εκτόξευση του δορυφόρου που κατασκεύασαν οι μαθητές έγινε με απόλυτη ακρίβεια, όταν άλλοι δορυφόροι δεν πέταξαν ποτέ ή πέταξαν και χάθηκαν στον Ατλαντικό!

Παρά ταύτα η ομάδα έμεινε εκτός τριάδας… Εκεί βρέθηκε ωστόσο η Πορτογαλία παρότι ο κόπηκε τα σκοινιά στο αλεξίπτωτο και ο δορυφόρος έπεσε..

Τι ακριβώς συνέβη;

Κανείς δεν θα το μάθει…

Οι διοργανωτές ισχυρίζονται απλά ότι «η ελληνική ομάδα μπορεί να υπερήφανη για την δουλειά που έκανε»…

«Για λόγους ακατανόητους η επιτροπή δεν μας επέλεξε στην τριάδα» ανέφερε ο καθηγητής Νίκος Μαρέτας, ο οποίος είχε και τον δύσκολο ρόλο να εξηγήσει στην ομάδα του, στους μαθητές, ότι η αδικία είναι συχνά κομμάτι της ζωής.

Η ομάδα πάντως είχε την δυνατότητα να δει από κοντά τις εγκαταστάσεις του Ευρωπαϊκού Διαστημικού Οργανισμού, όπου μεγάλος μέρος βρίσκεται στις Αζόρες…

Για την ιστορία δε, τα τρία από τα τέσσερα μέλη της κριτικής επιτροπής προέρχονταν από την Ιβηρική χερσόνησο..

Ίσως τελικά να μην τυχαίο όπου και πέρυσι και φέτος Πορτογαλία και Ισπανία βρέθηκαν μέσα στην πρώτη τριάδα!

Η ομάδα των Ιωαννίνων έκανε μία τεράστια προσπάθεια. Και αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά και στους καθηγητές του για την δουλειά που κάνουν για δύο συνεχόμενα χρόνια…

Ο επικεφαλής του «Zephyrus» Κώστας Πήλιος φεύγει για την Ολλανδία καθώς έχει γίνει δεκτός από TU Delf όπου θα σπουδάσει αεροδιαστημική μηχανική.

Ο Γιώργος Καπέλης και ο Νίκος Καλαμπόκης, έμαθαν την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση όντας σε εξέλιξη ο διαγωνισμός.

Οι υπόλοιποι μαθητές της ομάδας από τον Σεπτέμβριο θα είναι στην Γ’ Λυκείου, έτοιμοι να κερδίσουν τους δικούς τους στόχους. Το ταξίδι για όλους τώρα αρχίζει…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ