Πηγές Κλίφκης.. Πανέτοιμες να υποδεχθούν τους επισκέπτες

klifki piges

klifki piges

Έναν χώρο προσβάσιμο και φιλικό στον επισκέπτη δημιούργησε στην περιοχή των πηγών Κλίφκης μια σημαντική παρέμβαση από τον Δήμο Βορείων Τζουμέρκων.

Ο πανέμορφος χώρος αναψυχής στην Τοπική Κοινότητα Καλεντζίου είναι πλέον πανέτοιμος να δεχθεί τους επισκέπτες, που θα έχουν την ευκαιρία να χαρούν και να θαυμάσουν το εκπληκτικής ομορφιάς σημείο.

Μέσω της εκτεταμένης παρέμβασης, έγιναν εργασίες συντήρησης των κατασκευών και καθαρισμού των περιπατητικών διαδρομών, ώστε οι παρεχόμενες δυνατότητες αναψυχής στους επισκέπτες να είναι πλέον εξαιρετικές.

Ο επισκέπτης έχει καλή πληροφόρηση για τις δυνατότητες του στον χώρο, μέσω των καλαίσθητων πινακίδων πληροφόρησης που έχουν τοποθετηθεί, μπορεί με ασφάλεια να περιηγηθεί στη γύρω περιοχή, να έχει θέα στο ποτάμι, να ξεκουραστεί σε κατάλληλους χώρους, να δει τις πηγές, το ρέμα και τους μικρούς καταρράκτες που διαδοχικά σχηματίζονται, μέχρι το σημείο που καταλήγουν στον ποταμό Άραχθο.

Δίνεται, επίσης, η δυνατότητα να επισκεφθεί τον παλαιό υδρόμυλο και το σπίτι του μυλωνά, να δει το συρματόσχοινο που χρησιμοποιούνταν παλαιά για την μεταφορά των προϊόντων στην απέναντι όχθη του ποταμού κ.ά.

Το επόμενο διάστημα, ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων, σε συνεργασία με τους επαγγελματίες της περιοχής, θα οργανώσει επίσκεψη στον χώρο των πηγών Κλίφκης, προσκαλώντας όλους όσοι δεν έχουν επισκεφτεί το μέρος αυτό, να ζήσουν μια ανεπανάληπτη εμπειρία.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ