Πήγαν για ακτίνες και βρήκαν κατεβασμένα ρολά!

aktinologiko rola

Σε τρίμηνη αναστολή λειτουργίας τέθηκε το Ακτινολογικό Εργαστήριο στο Κέντρο Υγείας Άρτας, με απόφαση που έλαβε η 6η ΥΠΕ και παράλληλο το προσωπικό του μετακινήθηκε στο Νοσοκομείο της πόλης.

Μεγάλη ανησυχία και ερωτήματα προκαλεί η απόφαση της 6ης ΥΠΕ για την τρίμηνη αναστολή λειτουργίας του Ακτινολογικού εργαστηρίου του Κέντρου Υγείας Άρτας και τη μετακίνηση των υπαλλήλων του στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας.

Σύμφωνα με την απόφαση αυτή, αναστέλλεται η λειτουργία της συγκεκριμένης Δημόσιας Δομής Υγείας στην Άρτα, που εξυπηρετούσε πολίτες και ασθενείς του Νομού, αλλά και όμορων Νομών, δωρεάν.

Το ακτινολογικό εργαστήριο του Κέντρου Υγείας Άρτας είναι η μοναδική Δημόσια Δομή που εκτελούσε άμεσα ραντεβού-εξετάσεις όλων των ιατρών (Δημοσίου και ιδιωτικού τομέα) και εξυπηρετούσε αρκετά μεγάλο όγκο ασθενών, ιδιαίτερα εν μέσω πανδημίας, που τα νοσοκομεία είναι απροσπέλαστα από τους πολίτες-ασθενείς που θέλουν να πραγματοποιήσουν εξετάσεις.

Το Κέντρο Υγείας επισκέφθηκε νωρίτερα αντιπροσωπεία της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τη συντονίστρια Αγλαΐα Νάτσικα.

 Εκεί συνομίλησαν με κατοίκους που ανήξεροι για το τι θα αντιμετωπίσουν πήγαιναν για να κάνουν τις προγραμματισμένες ακτινογραφίες τους και έβρισκαν την πόρτα κλειστή

Η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ ζητά την άμεση ανάκληση της απόφασης, την στελέχωση και την ενίσχυση του ΕΣΥ και την ενίσχυση και ενεργοποίηση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ