Πίεση στις ΜΕΘ-Covid… Αεροδιακομιδή από την Κεφαλονιά στο Πανεπιστημιακό

meth

Ολόκληρη επιχείρηση στήθηκε κατά την διάρκεια της νύχτας προκειμένου να ολοκληρωθεί η διακομιδή ασθενούς από την Κεφαλονιά στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Ο 70χρονος νοσηλευόταν στο τοπικό νοσοκομείο, η κατάσταση της υγείας του όμως επιδεινώθηκε και κρίθηκε απαραίτητη η νοσηλεία του σε μονάδα εντατικής θεραπείας.

Με δεδομένο ότι η κατάσταση στα νοσοκομεία της Πάτρας είναι εξαιρετικά δύσκολη και η πληρότητα στις ΜΕΘ αγγίζει το απόλυτο, ο ασθενής διακομίσθηκε στα Γιάννινα.

Λίγο μετά τις δύο τα ξημερώματα, προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο το στρατιωτικό αεροσκάφος C-130 που τον είχε παραλάβει από το αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς.

Ο 70χρονος ήταν τοποθετημένος μέσα σε ειδική κάψουλα.

Από το αεροδρόμιο τον παρέλαβε με όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ όπου τον μετέφερε στη ΜΕΘ-Covid του Πανεπιστημιακού.

15 διασωληνωμένοι στο Πανεπιστημιακό

Στις δύο ΜΕΘ- Covid του Πανεπιστημιακού βρίσκονται διασωληνωμένοι 15 ασθενείς. Οι 14 είναι από την Ήπειρο. Ο ασθενής από την Κεφαλονιά είναι ο πρώτος εκτός περιφέρειας που μεταφέρθηκε το τελευταίο διάστημα.

Η πίεση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας είναι μεγάλη τόσο στο Πανεπιστημιακό όσο και στο Χατζηκώστα το οποίο διαθέτει τέσσερις συνολικά κλίνες με τις τρεις να νοσηλεύουν ασθενείς.

Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο έχει ολοκληρώσει την τρίτη ΜΕΘ με έξι συνολικά κλίνες η οποία μπορεί να τεθεί ανά πάσα στιγμή σε λειτουργία.

Στις Μονάδες Λοιμωδών του Πανεπιστημιακού νοσηλεύονται 43 ασθενείς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ