Πίεση και στα νοσοκομεία των Ιωαννίνων

met panepistimiakou

Στα νοσοκομεία της χώρας που δέχονται πίεση περιλαμβάνονται κι αυτά των Ιωαννίνων. Η πίεση προέρχεται τόσο από την αύξηση των κρουσμάτων σε τοπικό επίπεδο όσο και από τις διακομιδές που γίνονται από την Δυτική Ελλάδα.

Το γεγονός της πίεσης στα νοσοκομεία των Ιωαννίνων επεσήμανε και η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας.

Σύμφωνα με την ίδια το επιδημιολογικό φορτίο της χώρας εμφανίζει πτωτική πορεία που υπολογίζεται στο 5%.

Απασχολεί, όμως, ότι τις τελευταίες 3 εβδομάδες ο ρυθμός μείωσης που είχε παρατηρηθεί, φαίνεται να ανακόπτεται- και ειδικά στην Αττική με 9.500 ενεργά κρούσματα.

Το επιδημιολογικό φορτίο είναι αυξημένο σε Αιτωλοακαρνανία , Λάρισα, Αχαΐα, Μαγνησία, που αφορούν σε άτομα ηλικίας 20 έως 40 ετών.

Η κυρία Παπαευαγγέλου αναφέρθηκε στη σημασία των self test λέγοντας ότι διαγνώστηκαν 19.000 θετικά κρούσματα.

Είπε, επίσης, ότι στο ΕΣΥ παρατηρούνται σημάδια αποσυμπίεσης.

Τέλος, μίλησε για τη σημασία του εμβολιασμού, κάνοντας έκκληση -ειδικά στους 50ρηδες- να προσέλθουν στα εμβολιαστικά κέντρα. Έκπληξη, όπως είπε, προκαλεί η διάθεση των νέων για εμβολιασμό, τονίζοντας ωστόσο ότι όλοι πρέπει να προσέχουμε καθώς ο ιός συνεχίζει να κυκλοφορεί ανάμεσά μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ