Πίεση για αύξηση των αεροπορικών πτήσεων

AIREPORTERΠίεση προς κάθε κατεύθυνση ασκούν Περιφέρεια Ηπείρου και Δήμος Ιωαννιτών με στόχο την αύξηση των αεροπορικών πτήσεων. Η αναβάθμιση του αεροδρομίου της Ηπειρωτικής πρωτεύουσας αποτελεί προυπόθεση για την αύξηση της τουριστικής κίνησης προς την περιοχή.

Στο πλαίσιο αυτό κλιμάκιο της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του δήμου Ιωαννιτών με επικεφαλής τον πρόεδρό της Νίκο Γκόλα και με τη συμμετοχή του μέλους της και δημοτικού συμβούλου Βασίλη Χήτου αλλά και του ειδικού συμβούλου του δημάρχου Στέφανου Ζέρβα συναντήθηκε στην Αθήνα, με τον αντιπρόεδρο της Aegean Airlines, Ευτύχιο Βασιλάκη, με τον οποίο συζήτησαν την αύξηση των πτήσεων του αεροδρομίου Ιωαννίνων αλλά και το ενδεχόμενο ένταξης εξειδικευμένων πτήσεων από και προς το αεροδρόμιο Ιωαννίνων για προορισμούς σε χώρες στόχους όπως η Κύπρος, το Ισραήλ και άλλες ευρωπαϊκές πόλεις.

Τα αιτήματα αυτά αντιμετωπίστηκαν θετικά από τον αντιπρόεδρο της Aegean, ο οποίος πρότεινε την έναρξη ενός κύκλου διεργασιών μεταξύ των δύο πλευρών με στόχο την υλοποίηση των ενεργειών αυτών. Υπενθυμίζεται ότι η Aegean Airlines δραστηριοποιούνταν στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων μέχρι πέρσι, οπότε και διέκοψε οριστικά τις πτήσεις από και προς την Αθήνα. Η κίνηση αυτή είχε γίνει λόγω των σχεδίων της για συγχώνευση με την Olympic Air, μια συγχώνευση που τελικά δεν πήρε το πράσινο φως από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Από την άλλη πλευρά, κλιμάκιο της Περιφέρειας Ηπείρου με επικεφαλής τον περιφερειάρχη Αλέκο Καχριμάνη και τον αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας, αρμόδιο για θέματα τουρισμού, Στράτο Ιωάννου βρέθηκε στη Λευκωσία τις τελευταίες ημέρες, στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης τουρισμού «Ταξίδι 2012».

Στη διάρκεια της έκθεσης έγιναν συναντήσεις με tour operators της Κύπρου, με τους οποίους προγραμματίστηκε επίσκεψη στην Ήπειρο τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Στόχος, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση, η οργάνωση πακέτων για την τουριστική περίοδο του 2013, με ενεργοποίηση πτήσεων τσάρτερ από και προς τα αεροδρόμια των Ιωαννίνων και του Ακτίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ