Πέτυχαν αλλά κινδυνεύουν να μην προσληφθούν ποτέ

arxaio ektesi2

Ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κατέθεσαν 13 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία με πρωτοβουλία της βουλευτή Ιωαννίνων Μερόπης Τζούφη και την οποία συνυπογράφει η Γραμματέας της ΚΟ, βουλευτής Άρτας Όλγα Γεροβασίλη. Οι βουλευτές ζητούν την πρόσληψη επιτυχόντων διαφόρων ειδικοτήτων στις ΕΦΑ Ηπείρου.

Κατά το διάστημα Μαρτίου-Απριλίου 2020 οι Εφορείες Αρχαιοτήτων προκήρυξαν 1.650 θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων

Για την Περιφέρεια Ηπείρου πέτυχαν 39 ωστόσο στις ΕΦΑ Ιωαννίνων, Άρτας και Πρέβεζας δεν έχει προχωρήσει καμία απολύτως πρόσληψη, ενώ στην ΕΦΑ Θεσπρωτίας πρόσφατα κλήθηκαν οι επιτυχόντες να αναλάβουν υπηρεσία.

Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι οι επιτυχόντες της προκήρυξης στην Περιφέρεια Ηπείρου είναι αδύνατο να απασχοληθούν για επτά μήνες -όπως προβλεπόταν στην προκήρυξη- δεδομένου ότι ως ημερομηνία λήξης των συμβάσεων ορίζεται η 31η Δεκεμβρίου 2020.

Την ίδια στιγμή, οι επιτυχόντες στις ΕΦΑ Ιωαννίνων, Άρτας και Πρέβεζας κινδυνεύουν να μην εργαστούν καθόλου, καθώς από τις υπηρεσίες ενημερώθηκαν προφορικά πως η διαδικασία πρόσληψής τους δύσκολα θα προχωρήσει. Παρόμοια προβλήματα παρουσιάζονται και με την πρόσληψη επιτυχόντων και σε άλλες Περιφέρειες, εκτός της Ηπείρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ