Πέτσας: Δεν υπάρχει συζήτηση για περιοριστικά μέτρα

metra astinomia plateia

Δεν υπάρχει συζήτηση για να επανέλθουν κάποια περιοριστικά μέτρα κατά τον COVID -19 στους πολίτες ξεκαθάρισε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Συγκεκριμένα σε ερώτηση εάν η κυβέρνηση ενδέχεται να επανεξετάσει κάποια περιοριστικά μέτρα που έχει επιβάλει στους πολίτες, δηλαδή εάν σκέφτεται να πάρει πίσω κάποια λόγω της έξαρσης κρουσμάτων είπε ότι “δεν εξετάζεται κάτι τέτοιο ” και εκτίμησε ότι εάν συνέβαινε αυτό θα υπήρχε το αντίθετο αποτέλεσμα, δηλαδή θα είχαμε ακόμα ένα μεγάλο φρένο στον εμβολιασμό. Εμείς θέλουμε να βάλουμε γκάζι στον εμβολιασμό”.

Συνεπώς ο ανεμβολίαστος πολίτης που έχει τις επιφυλάξεις του στο να εμβολιαστεί θα πρέπει να βλέπει ότι πλέον είμαστε σε μια φάση που ή θα εμβολιαστεί ή θα νοσήσει, δεν λέω για τον αρνητή, τόνισε με έμφαση. Ο ανεμβολίαστος πολίτης θα πρέπει να γνωρίζει ότι εάν νοσήσει από τον ιό θα έχει πολύ μεγάλες πιθανότητες να νοσηλευτεί σε βαριά περιστατικά, σε μονάδα εντατικής θεραπείας, σημείωσε μεταξύ άλλων.

“Αυτά θα πρέπει να είναι ξεκάθαρα. Και επειδή είναι ξεκάθαρα, δεν νομίζω ότι σε επίπεδο πολιτικής διαχείρισης πρέπει να γίνουν βήματα προς τα πίσω, μόνο βήματα προς τα εμπρός. Γιατί δεν μπορεί κανείς να κρατά πίσω την οικονομία και την κοινωνία για τόσο μακρύ χρονικό διάστημα “, συμπλήρωσε .

Δίνουμε μια μάχη τώρα για ένα διάστημα 19 μηνών με τον κορονοϊό, σημείωσε και τόνισε ” δεν μπορεί να σταματήσει η ζωή τη ροή προς τα μπροστά .Είναι βασικό στοιχείο αυτό στις ανθρώπινες κοινωνίες .Γνωρίζουν όλοι πλέον οι συμπολίτες μας ποιοι είναι οι κίνδυνοι από τον κορονοιο.”

Και επανέλαβε ότι δεν υπάρχει συζήτηση για περιοριστικά μέτρα σε γενικευμένο επίπεδο, μόνο τοπικού χαρακτήρα παρεμβάσεις όπου υπάρχει κάτι ιδιαίτερο. Και ανέφερε ως παράδειγμα τις αποφάσεις που έλαβαν οι Περιφέρειες ή δήμοι για τα ζητήματα των παρελάσεων.

Μεταξύ άλλων ρωτήθηκε εάν βιάστηκε να λάβει αποφάσεις για το άνοιγμα ορισμένων δραστηριοτήτων λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων στην χώρα.

“Θα έπρεπε πιο γρήγορα να έχουν απελευθερωθεί οι δραστηριότητες για τους εμβολιασμένους, για να παρακινηθούν οι συμπολίτες μας” που είχαν δεύτερες σκέψεις ή ήταν επιφυλακτικοί το καλοκαίρι και τις πρώτες εβδομάδες του Σεπτέμβρη να εμβολιαστούν, απάντησε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ