Περισσότερη πεζοδρόμηση ζητούν τα «Παλιά Γιάννινα»

aneksartisias

Περισσότερες ώρες πεζοδρόμησης στην οδό Ανεξαρτησίας προτείνει ο Σύλλογος του Ιστορικού Κέντρου «Τα Παλιά Γιάννινα» μετά την απόφαση της επιτροπής κυκλοφοριακών θεμάτων του Δήμου.

Ο σύλλογος ζητά πεζοδρόμηση της Ανεξαρτησίας καθημερινά από τις τρεις το μεσημέρι ως τις τρεις τα ξημερώματα και τα Σαββατοκύριακα.

Εκτιμά ότι με τον τρόπο αυτό θα βγουν ασφαλέστερα συμπεράσματα με σωστότερες μετρήσεις των κυκλοφοριακών ορών.

Θεωρεί επίσης ότι θα αυξηθεί η προσέλευση πεζών στα εμπορικά καταστήματα της περιοχής και έτσι όσοι έμποροι και κάτοικοι είναι διστακτικοί για την πλήρη εφαρμογή του μέτρου θα κρίνουν στην πράξη την προσέλευση του κόσμου στον πεζοδρομημένο άξονα.

Τέλος στην ανακοίνωση τονίζεται ότι πρέπει να διατηρηθεί ο εμπορικός χαρακτήρας της περιοχής δίνοντας παράλληλα  πρόσβαση σε πεζούς και ποδηλάτες στον δημόσιο χώρο του Ιστορικού Κέντρου.

«Άλλωστε, στην πράξη η επέκταση του μέτρου έτσι όπως το προτείνουμε, θα αφορά συνολικά σε 24 συνολικά απογεύματα (8  εβδομάδες Χ 3 εργάσιμες ημέρες).

Με την επιθυμία να βρούμε την καλύτερη δυνατή λύση για τον τόπο και τη γειτονιά μας και με τη σιγουριά ότι θα τα καταφέρουμε, εμείς που από επιλογή βρισκόμαστε εδώ, αισιοδοξούμε  και παλεύουμε για το Ιστορικό μας κέντρο σεβόμενοι όλους όσους ζουν, εργάζονται ή δραστηριοποιούνται στην περιοχή» καταλήγουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ