Περισσότερες φέτος οι αστικές φωτιές στα Γιάννινα

sofita anatoli

Περισσότερες κατά 20 με 30% είναι φέτος οι αστικές πυρκαγιές στην πόλη των Ιωαννίνων σε σύγκριση με τα περιστατικά των προηγούμενων ετών στα οποία χρειάστηκε η παρέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου Απόστολος Βασδέκης ανέφερε ότι βασική αιτία των πυρκαγιών αυτών είναι τα μέσα θέρμανσης, ειδικά οι ξυλόσομπες και τα τζάκια.

Κακοτεχνίες, ελλιπής καθαρισμός και μη σωστή επιτήρηση οδηγούν στην πρόκληση πυρκαγιών που φέτος ήταν περισσότερες από κάθε άλλη φορά. Η ανάγκη για θέρμανση λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών ήταν μεγάλη και με δεδομένο ότι η τιμή του πετρελαίου εκτοξεύθηκε στα ύψη όλο και περισσότερα νοικοκυριά αναζητούν εναλλακτικούς τρόπους.

Ο κ. Βασδέκης σημείωσε ότι οι πλέον δύσκολες περιπτώσεις είναι αυτές όπου η φωτιά εκδηλώνονται στις στέγες των σπιτιών. Κι αυτό γιατί δεν γίνονται έγκαιρα αντιληπτές κι όταν γίνονται ήδη έχουν πάρει διαστάσεις.

Ο κ. Βασδέκης συνέστησε σε όσους χρησιμοποιούν τζάκια να προβαίνουν στον απαραίτητο καθαρισμό ενώ και για τζάκια και για ξυλόσομπες θα πρέπει να ελέγχονται τυχόν κακοτεχνίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ