Περισσότερα κονδύλια στο πρόγραμμα Νέων Αγροτών

AGROTES1Ενίσχυση των νέων αγροτών στα 80 εκατ. ευρώ ετησίως και στήριξη της ηλικιακής ομάδας 40 – 50 που επιστρέφουν στη γεωργία στα 20 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση, θα ζητήσει η Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο της σύνταξης του νέου Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, για την περίοδο 2014-2020.

Αυτό αποκάλυψε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάξιμος Χαρακόπουλος, στη συνέντευξη που έδωσε στον «Ελεύθερο Τύπο»: «Υπάρχει, πράγματι, για πρώτη φορά στην ιστορία του νεοελληνικού κράτους, αυξητική τάση επιστροφής στην ύπαιθρο χώρα.

Στόχος μας είναι να ενισχύσουμε αυτήν την τάση, να υποστηρίξουμε έμπρακτα αυτούς που είτε επιστρέφουν στις πατρογονικές εστίες είτε αποφασίζουν για πρώτη φορά στη ζωή τους να αφήσουν τα μεγάλα αστικά κέντρα.

Είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για τη νέα ΚΑΠ (2014 – 2020) την αύξηση των πόρων αφ´ ενός για την ενίσχυση των νέων αγροτών στα 80 εκατ. ευρώ ετησίως κι αφ´ ετέρου για τη στήριξη της ηλικιακής ομάδας 40 – 50 που επιστρέφουν στη γεωργία στα 20 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση. Για τους νέους αγρότες έχει δεσμευθεί προσωπικά ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς ότι στη νέα προγραμματική περίοδο θα ενισχύονται (πριμ πρώτης εγκατάστασης) με ποσό έως 50.000 ευρώ. Παράλληλα, στα Επενδυτικά Προγράμματα, τα γνωστά Σχέδια Βελτίωσης αυξάνουμε το ποσοστό της επιλέξιμης δαπάνης για έξοδα αδείας πρώτης κατοικίας και έξοδα αδείας αγροτικής εκμετάλλευσης.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ