Περισσότερα κι ακριβότερα διόδια πριν την υπογραφή πώλησης της Εγνατίας!

egnatia negefira

Πολλές είναι οι εκκρεμότητες που έχει τόσο το ελληνικό δημόσιο όσο και η Εγνατία ΑΕ για την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης του μεγαλύτερου αυτοκινητόδρομου της χώρας.

Ορισμένες μπορεί να είναι περισσότερο γραφειοκρατικές άλλες όμως είναι ουσιαστικές και όχι προς όφελος του Έλληνα πολίτη που ακριβοπλήρωσε τον συγκεκριμένο δρόμο. Κι αυτό γιατί αφορούν στην ολοκλήρωση του δικτύου μετωπικών και πλευρικών σταθμών διοδίων αλλά και στην έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης που θα αφορά στο κόστος των διοδίων, την μεγάλη αναπροσαρμογή που θα γίνει και θα κληθεί να πληρώσει πάλι ο διερχόμενος οδηγός.

Είναι γνωστό ότι με την πώληση της Εγνατίας το κόστος διέλευσης στα διόδια σχεδόν θα διπλασιαστεί.

Όπως προκύπτει τώρα από το επικαιροποιημένο πρόγραμμα που δημοσιοποίησε το ΤΑΙΠΕΔ για την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης στην ΤΕΡΝΑ απαιτείται αρκετός χρόνος.

Από το ελληνικό δημόσιο, αναμένεται η άμεση αδειοδότηση του συνόλου των σηράγγων (απεριόριστη ή εκτός επικίνδυνων φορτίων κατά περίπτωση) από τη Διοικητική Αρχή Σηράγγων και η έκδοση Αποφάσεων έγκρισης περιβαλλοντικών όρων για ορισμένα σημεία του Αυτοκινητόδρομου καθώς έχουν λήξει ή αναμένεται να λήξουν σύντομα οι περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις.

Από την Εγνατία Οδό αναμένεται η ολοκλήρωση κατασκευής μετωπικών και πλευρικών σταθμών διοδίων, ενέργειες για εγκατάσταση εξοπλισμού για την αδειοδότηση του συνόλου των σηράγγων (απεριόριστη ή εκτός επικίνδυνων φορτίων κατά περίπτωση), ενέργειες για την ολοκλήρωση των απαλλοτριώσεων που απαιτούνται για τις επικείμενες εργασίες που περιγράφονται στην Σύμβαση Παραχώρησης και ειδικά για την αναβάθμιση των κάθετων αξόνων.

Τα επόμενα βήματα είναι η υποβολή τελικών σχεδίων συμβατικών κειμένων από τον προτιμητέο επενδυτή, έγκριση τελικού σχεδίου Σύμβασης Παραχώρησης από το Ελεγκτικό Συνέδριο, και υπογραφή Σύμβασης Παραχώρησης και κύρωση αυτής με νόμο από τη Βουλή.

Και φυσικά μαζί με όλα αυτά η έκδοση ΚΥΑ για αναπροσαρμογή των τιμών στα διόδια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ