Περιμένουν οδηγίες στα σύνορα, κλείνουν Μαυρομάτι και Μέρτζιανη

mauromati

Την Υπουργική Απόφαση με τις νέες οδηγίες από και προς την Αλβανία αναμένουν οι τρεις Μεθοριακοί Σταθμοί στην Ήπειρο μετά τις ανακοινώσεις που έκανε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας,

Η έξαρση της πανδημίας στην Αλβανία και τα οκτώ θετικά δείγματα που βρέθηκαν από την ανάλυση που έγινε σε 866 από το σύνολο όσων έχουν ληφθεί οδήγησε την Κυβέρνηση στη λήψη μέτρων μετά δυόμισι μήνες περίπου όπου δεν τηρούνταν κανένα υγειονομικό πρωτόκολλο.

Ακόμη και τις τελευταίες ημέρες όπου στην Αλβανία καταγράφονται δεκάδες θετικά κρούσματα, στη Μέρτζανη και το Μαυρομάτι δεν έγινε καμία δειγματοληψία.

Συνολικά από τα δύο συγκεκριμένες διαβάσεις διακινήθηκαν την τελευταία βδομάδα 12 χιλιάδες άνθρωποι ενώ άλλες 25 περίπου πέρασαν από την Κακαβιά.

Η πρώτη ερμηνεία των δηλώσεων του κυβερνητικού εκπροσώπου είναι ότι η διέλευση από το Μαυρομάτι και την Μέρτζιανη σταματά.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος «από τα μεσάνυχτα της Τρίτης προς Τετάρτη 22 Ιουλίου έως και την Τρίτη 4 Αυγούστου 2020, η είσοδος στην Ελληνική Επικράτεια για ουσιώδεις μετακινήσεις επιτρέπεται μόνο από τα συνοριακά σημεία ελέγχου Κακκαβιάς, Κρυσταλλοπηγής, Ευζώνων, Προμαχώνα, Νυμφαίας και Κήπων».

Αυτό οδηγεί στο συμπέρασμα ότι Μαυρομάτι και Μέρζιανη για το διάστημα αυτό θα είναι κλειστά για μετακινήσεις από και προς την Αλβανία.

Απομένει βέβαια να φτάσει η επίσημη απόφαση στους μεθοριακούς σταθμούς κάτι που δεν έχει γίνει μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας.

Πέρα απ’ αυτό οι Έλληνες πολίτες, όσοι έχουν άδεια παραμονής, οι κάτοχοι Ειδικού Δελτίου Ταυτότητας Ομογενούς υποχρεούνται και αυτοί να συμπληρώνουν το Passenger Locator Form (PLF) στην ηλεκτρονική διεύθυνση https:// travel.gov.gr καθώς και την ηλεκτρονική προαναγγελία σύντομης μετακίνησης, στην ίδια διεύθυνση.

Τέλος οι εργάτες γης, σε περίπτωση που βρίσκονται στη χώρα και εξέλθουν της Ελληνικής Επικράτειας πριν από τις 4 Αυγούστου 2020, δεν θα έχουν ξανά το δικαίωμα εισόδου μέχρι νεωτέρας.

Τέλος ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος απηύθυνε έκκληση στους Έλληνες πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις σε επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές, όπως είναι σήμερα αυτές της Βαλκανικής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ