Περιμένουν ακόμη την Ενιαία Ενίσχυση

probataΠληθαίνουν καθημερινά οι διαμαρτυρίες σχετικά με την πληρωμή της προκαταβολής (50%) της Ενιαίας Ενίσχυσης του 2012. Μπορεί το μεγαλύτερο ποσοστό των δικαιούχων να έχει πληρωθεί την προκαταβολή όμως έχουν απομείνει και κάποιοι (λίγοι) ακόμα οι οποίοι εξαιτίας κάποιων λαθών στα χαρτιά που κατέθεσαν (και τα οποία στην συνέχεια διορθώθηκαν) δεν έχουν λάβει την ενίσχυση. «Πρέπει να αγοράσουμε ζωοτροφές.

Είναι άδικο να περιμένουμε την εξόφληση για να μας δοθούν τα χρήματα στο τέλος Δεκεμβρίου», δηλώνει χαρακτηριστικά στον ΑγροΤύπο κτηνοτρόφος από την Εύβοια.

Όπως έχει γίνει γνωστό για την περίοδο 20 με 22 Δεκεμβρίου του 2012 έχει προγραμματιστεί, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, η εξόφληση (υπόλοιπο 50%) της Ενιαίας Ενίσχυσης στους περίπου 700.000 δικαιούχους συνολικού ύψους 1,1 δισ. ευρώ Μάλιστα μετά και την επίλυση των προβλημάτων που προέκυψαν με τους χάρτες των αναδασωτέων εκτάσεων το ΥπΑΑΤ έχει διασφαλίσει ότι η νέα πληρωμή που ουσιαστικά αποτελεί και την τελευταία σημαντική οικονομική ενίσχυση για το 2012 θα ολοκληρωθεί με ελάχιστα προβλήματα. Υπενθυμίζουμε ότι στις 31 Οκτωβρίου πιστώθηκαν στους λογαριασμούς περίπου 7.000 δικαιούχων οι οποίοι δεν είχαν πληρωθεί μια εβδομάδα πριν τα ποσά της προκαταβολής του 50% της Ενιαίας Ενίσχυσης.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ) στους λογαριασμούς των δικαιούχων πιστώθηκε συνολικά το ποσό των 22.053.192,59 ευρώ. Ωστόσο όπως όλα δείχνουν μένουν και κάποιοι ακόμα που λόγω άλλων λαθών δεν έχουν ακόμα πληρωθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ