Περιφερειάρχης για ασφαλτικά: Δεν είναι σοβαρά πράγματα….

SAGIADA_KALHΜε τη φράση ότι δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης σχολίασε την προσπάθεια εγκατάστασης ασφαλτικών στη Λωρίδα Σαγιάδας.

Οι δηλώσεις έγιναν κατά τη διάρκεια της 13ης Γιορτής τσιπούρας που διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Υδατοκαλλιεργητών και το Δήμο Φιλιατών, στην οποία παραβρέθηκαν επίσης ο βουλευτής Αντώνης Μπέζας, ο αντιπεριφερειάρχης Θωμάς Πιτούλης κι εκπρόσωποι άλλων φορέων.

Ο κ. Καχριμάνης σχολιάζοντας ενέργειες κάποιων, το τελευταίο διάστημα, οι οποίες αποσκοπούσαν να αποδείξουν ότι μερικές από τις μονάδες έχουν χωροθετηθεί λάθος ώστε να δημιουργήσουν τον κενό χώρο του ενός χιλιομέτρου που από το νόμο απαιτείται για να εγκατασταθούν τα ασφαλτικά τόνισε ότι η Περιφέρεια Ηπείρου δεν πρόκειται να επιτρέψει αυτές να καταστρέψουν ότι με πολύ κόπο έχει δημιουργηθεί στην περιοχή εδώ και δεκαετίες.

Ο Περιφερειάρχης έκανε ειδική αναφορά στη συνεισφορά των υδατοκαλλιεργητών στην τοπική οικονομία αλλά και στην εθνική, αφού πρόκειται για προϊόν που, στο μεγαλύτερο ποσοστό του εξάγεται.

Στο ίδιο μήκος κύματος ο πρόεδρος του σωματείου υδατοκαλλιεργητών Γιάννης Χεκίμογλου ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη Ηπείρου για τη στάση του κι επεσήμανε ότι οποιαδήποτε απόπειρα χωροθέτησης ασφαλτικών στη Λωρίδα Σαγιάδας θα ισούνταν με ολοκληρωτική καταστροφή. Την καταστροφή ενός κλάδου που όχι μόνο προσφέρει στην εθνική οικονομία αλλά στηρίζει την περιοχή με τη δημιουργία και νέων θέσεων εργασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ