Περιφερειάρχης: «Ετοιμάζεται» ο δρόμος Γιάννινα- Κακαβιά

ioannina kakavia

Βέβαιος για την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων που αφορούν στην δημοπράτηση του άξονα Ιωαννίνων Κακαβιάς εμφανίστηκε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης.

Ο Περιφερειάρχης υπεραμύνθηκε των επιλογών του να ωριμάσει η Περιφέρεια μέρος των μελετών που δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το κράτος ενώ έκανε γνωστό ότι είναι στην διαδικασία της επικαιροποίησης και της ολοκλήρωσης η μελέτη για το τμήμα Ιωάννινα- Κακαβιά.

 «Προχωρήσαμε κάποιες μελέτες στο τμήμα Καλπάκι- Κακαβιά και χαιρόμαστε σήμερα που οι άνθρωποι που είχαμε εμείς και δούλεψαν πάρα πολλά κομμάτια,  και έχουν έδρα την Ήπειρο, συμμετέχουν στο τιμ που ετοιμάζει το τμήμα Γιάννινα – Κακαβιά,  το οποίο  θα έχει προϋπολογισμό 240 εκ. ευρώ (με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ 2021-2027) που θα είναι κλειστός αυτοκινητόδρομος», ανέφερε ο κ. Καχριμάνης.

«Εμείς στο πλαίσιο της ισοτιμίας όλης  της Ηπείρου είπαμε πρώτα ο κόμβος Καμπής – Ζέφυρος – πιθανόν μέχρι την παράκαμψη της Νικόπολης-  θα είναι έργο της Περιφέρειας και ότι άλλο μπορέσουμε να κάνουμε στο παραλιακό δίκτυο. Και αυτά θα τα αντιμετωπίσουμε ως κλειστούς αυτοκινητοδρόμους, με παράπλευρο δίκτυο.

Η Περιφέρεια Ηπείρου έχει αποδείξει ότι έχει τόσο βάθος στη δουλειά της, που δεν έχει καμία άλλη περιφέρεια στην Ελλάδα. Και γι’ αυτό θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους που δουλεύουν πολλές φορές και Σάββατα και Κυριακές  πηγαίνοντας για να συγκεντρώσουν στοιχεία για τα έργα. Όπως βλέπετε για το έργο της Νιάρχου, όπως θα δείτε και για πολλά άλλα μεγάλα έργα στη συνέχεια» κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ