Περιφέρεια: Στο Υπουργείο η ευθύνη για το ΕΣΠΑ

Το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης δείχνει η Περιφέρεια Ηπείρου ως υπεύθυνο για τους όρους που τίθενται στην ένταξη επιχειρήσεων στο ΕΣΠΑ.

Απαντώντας ουσιαστικά στον Δημήτρη Δημητρίου, που με ανακοίνωσή του καταλόγισε ευθύνες για το μέγεθος της γραφειοκρατικής διαδικασίας, η Περιφέρεια επισημαίνει ότι οι προσκλήσεις υπογράφονται από τον Υπουργό από τον οποίο οι Περιφερειάρχες έχουν ζητήσει την απλοποίησή τους.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση απάντηση αναφέρει:

Οι όροι και οι προϋποθέσεις για την ένταξη των επιχειρήσεων σε προγράμματα του ΕΣΠΑ καθορίζονται από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.  Το ίδιο έχει συμβεί και στο τρέχον «πρόγραμμα χρηματοδοτικής ενίσχυσης υφιστάμενων ΜΜΕ για την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών στο πλαίσιο του Ε.Π. Ήπειρος 2014-2020». Η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης,  εφάρμοσε το  πλαίσιο της πρότυπης πρόσκλησης  που εξέδωσε  με εγκύκλιό της  η Ειδική Υπηρεσία Κρατικών Ενισχύσεων της Εθνικής Αρχής Συντονισμού του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, που είναι και ο τελικός ελεγκτής των προσκλήσεων του Επιχειρησιακού Προγράμματος. Σημειώνεται ότι οι προσκλήσεις της κατηγορίας αυτής υπογράφονται από τον Υπουργό και όχι από τους Περιφερειάρχες, οι οποίοι έχουν ζητήσει την απλοποίησή τους.

Το ενδιαφέρον της Περιφέρειας για τη στήριξη και ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας είναι συνεχές και αποδεικνύεται από το γεγονός ότι είναι η μοναδική μέχρι σήμερα  που έχει εκδώσει τέσσερις σχετικές προσκλήσεις μέσω του Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ