Περιφέρεια προς ΤΕΕ: Μπερδέψατε το ρόλο σας….

IOANNINA_PANΣφοδρή επίθεση εναντίον της Διοίκησης του ΤΕΕ Ηπείρου εξαπολύει με σημερινή της ανακοίνωση η Περιφέρεια.

Η ανακοίνωση αυτή έρχεται ως απάντηση στην επιστολή του ΤΕΕ προς τα συναρμόδια υπουργεία με την οποία το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για τη λίμνη χαρακτηρίζεται ως το χειρότερο που υπήρξε ποτέ.

Η Περιφέρεια χρησιμοποιεί σκληρή γλώσσα για να αναφερθεί στην συγκεκριμένη παρέμβαση την οποία συνδέει άμεσα με την προεκλογική περίοδο.

Αναλυτικά αναφέρει: «Η τελευταία παρέμβαση – και μάλιστα μία εβδομάδα προ των βουλευτικών εκλογών – του Τμήματος Ηπείρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος για το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος προστασίας της λίμνης Παμβώτιδας, πλήττει ευθέως την αξιοπιστία και ιδιαίτερα το ρόλο του ως επιστημονικού συμβούλου της Πολιτείας.

Ο Πρόεδρός του όφειλε και οφείλει, προκειμένου να προασπίσει το κύρος του Οργάνου, να παραμείνει εκτός των πολιτικών αντιπαραθέσεων και κυρίως να διαχωρίσει το ρόλο του Προέδρου από αυτόν του αντιπολιτευόμενου περιφερειακού συμβούλου.

Το ΤΕΕ/τμ. Ηπείρου – όπως και άλλοι φορείς που κατά τα άλλα έχουν κάνει αυτοσκοπό της ύπαρξης τους τη λίμνη- δεν προσήλθε (εκτός της πρώτης συνεδρίασης) στην Κοινή Επιτροπή που συγκρότησαν Περιφέρεια και Δήμος Ιωαννιτών για την κατάρτιση και κατάθεση ολοκληρωμένης πρότασης προς το Υπουργείο.

Σε καμία όμως περίπτωση δεν μπορεί να εμφανίζεται ως αποκλειστικός εκφραστής της δήθεν προστασίας της λίμνης, επιχειρώντας να μηδενίσει κάθε άλλη προσπάθεια, να ενοχοποιήσει κάθε άλλη αντίληψη.

Είναι ανεπίτρεπτο τις αγωνίες των κατοίκων των παραλίμνιων περιοχών και τη διαφορετική θέση που προβάλλουν, τον προβληματισμό φορέων και εν γένει τις ξεχωριστές από τις δικές του (και μονομερείς σε ορισμένα σημεία) προτάσεις – τις οποίες επιδεικνύοντας πρωτοφανή αλαζονεία θεωρεί προφανώς αλάθητες και αδιαπραγμάτευτες- να τις χαρακτηρίζει ως παρασκηνιακές μεθοδεύσεις, εξυπηρέτηση οικονομικών συμφερόντων κ.α. Και εν πάση περιπτώσει το ΤΕΕ/τμ. Ηπείρου οφείλει αντί χαρακτηρισμών και υπαινιγμών να παραθέτει συγκεκριμένα στοιχεία.

Η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ Ηπείρου και ο Πρόεδρος της, ο οποίος σκόπιμα και μεθοδευμένα συγχέει τους ρόλους του, στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου το λιγότερο που είχε κάνει, ήταν να επιδείξει τη δέουσα σοβαρότητα αφήνοντας εκτός της προεκλογικής αντιπαράθεσης το Σχέδιο Π.Δ. για τη λίμνη, ώστε να αποφευχθούν εντάσεις και όξυνση των παθών, που είναι ο χειρότερος σύμβουλος για την εξεύρεση των καλύτερων δυνατόν λύσεων προκειμένου να συνδυαστεί η προστασία της λίμνης με την ανθρώπινη παρουσία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ