Περιφέρεια: Κανένα κρούσμα στην Ήπειρο, προληπτικός ο κατ’ οίκον περιορισμός

Με μία σαφή ανακοίνωση η Περιφέρεια Ηπείρου και η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας επιχειρεί να συμβάλει ώστε να ανακτήσουμε όλοι την ψυχραιμία μας που μπορεί να αποτελέσει την καλύτερη ασπίδα στον κορωνοϊό. Προσπαθεί κυρίως να αντιμετωπίσει το πλήθος σχολίων στα κοινωνικά δίκτυα που συχνά δεν έχουν καμία δόση αλήθειας όμως προκαλούν κοινωνική αναταραχή. Στην ανακοίνωση επισημαίνει με ξεκάθαρο τρόπο ότι δεν υπάρχει κανένα κρούσμα κορωνοϊού στην Ήπειρο και επισημαίνει ότι οι εκδρομείς που επέστρεψαν από το Ισραήλ βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό μόνο για προληπτικούς λόγους.

Στην ανακοίνωση επισημαίνονται αναλυτικά τα ακόλουθα:

  1. Σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020 στοιχεία, στην Ήπειρο  δεν έχει διαπιστωθεί κανένα κρούσμα κορωνοϊού, ούτε και υπάρχει κάποιο ύποπτο κρούσμα προς διευρεύνηση.
  2. Τα μέλη της εκδρομής του ΚΑΠΗ Ανατολής Δήμου Ιωαννιτών αμέσως με την επιστροφή τους το Σάββατο 7 Μαρτίου 2020 από το Ισραήλ έχουν τεθεί ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για προληπτικούς λόγους σε κατ΄ οίκο περιορισμό. Για την τήρηση των οδηγιών που τους έχουν δοθεί, αρμόδιοι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Υγείας της Περιφέρειας, επικοινωνούν σε τακτική βάση με τον καθέναν ξεχωριστά, όπως ορίζεται από την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.
  3. Σε κάθε περίπτωση η στοχοποίηση πολιτών είναι ανεπίτρεπτη και οφείλουν όλοι να είναι διακριτικοί προς όσους τίθενται σε καθεστώς πρόληψης κατά της διάδοσης της νόσου.
  4. Συνιστάται στους χρήστες των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης να αποφεύγουν αναφορές ή αναπαραγωγή σχολίων κλπ που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, στιγματίζουν πολίτες και εν τέλει συμβάλλουν στην πρόκληση πανικού.
  5. Η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με την 6η ΥΠΕ και τον ΕΟΔΥ για την αντιμετώπιση ζητημάτων που προκύπτουν, ως επίσης και για την εφαρμογή οδηγιών που εκδίδονται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ