Περιφέρεια Ηπείρου… Υποτονικό κλίμα, χωρίς συζήτηση για τα σημαντικά

perifereiakes ekloges

Η προεκλογική περίοδος, μέχρι στιγμής, είναι η πιο υποτονική, ακολουθώντας σε μεγάλη βαθμό τα χαρακτηριστικά που είχε κι αυτή των εθνικών εκλογών.

Ωστόσο οι εκλογές στους Δήμους έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς θα κρίνουν την πορεία για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Εξ ίσου ή και ακόμη πιο σημαντικές είναι οι Περιφερειακές εκλογές, καθώς οι Περιφέρειες είναι αυτές που διαχειρίζονται τα κονδύλια του ΕΣΠΑ και ως ένα βαθμό ορίζουν και τα έργα των Δήμων.

Η προεκλογική περίοδος και για την Περιφέρεια Ηπείρου λοιπόν δεν αποτελεί εξαίρεση από τον κανόνα. Ακολουθεί τους ίδιους υποτονικούς ρυθμούς.

Ο Περιφερειάρχης κινείται στην πεπατημένη. Σταθερός λάτρης των κοινωνικών δικτύων προχωρά σε πολλές αναρτήσεις από τις περιοδείες και τις επισκέψεις του χωρίς αυτές να έχουν και ουσιαστικό περιεχόμενο.

Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, οι περισσότερες τουλάχιστον, πέρα από τα κοινωνικά δίκτυα, εξακολουθούν να λειτουργούν και θεσμικά, μεριμνώντας να γνωστοποιούν στα μέσα ενημέρωσης την δραστηριότητά τους.

Μέχρι στιγμής πάντως αυτό που λείπει είναι η ουσιαστική συζήτηση για τα μεγάλα και τα σοβαρά της Ηπείρου. Ακόμη κι αν αυτή η συζήτηση έχει χαρακτηριστικά αντιπαράθεσης.

-Δεν έχει ακουστεί λοιπόν σχεδόν τίποτα για το νέο ΕΣΠΑ… Ουδείς γνωρίζει ποια έργα από το τρέχον που κλείνει θα έχουν καταφέρει να ολοκληρωθούν και πόσα θα απορροφήσουν πόρους από το επόμενο πρόγραμμα.

-Δεν έχει ακουστεί τίποτα για το Πάρκο Υψηλής Έρευνας και Τεχνολογίας που λόγω των καθυστερήσεων στη δημοπράτηση μπορεί να κινδυνεύσει να βρεθεί εκτός Ταμείου Ανάκαμψης.

-Δεν έχει ακουστεί κανένα χρονοδιάγραμμα για το Κλειστό της ξιφασκίας που παραμένει ένας σωρός από σίδερα.

-Δεν έχει ακουστεί τίποτα για τα αντιπλημμυρικά της Άρτας και την οριοθέτηση του Αράχθου που καθυστερεί στο Υπουργείο Υποδομών.

Είναι λίγα απ’ αυτά που έχουν μονοπωλήσει την επικαιρότητα τα τελευταία χρόνια. Μαζί με τις οδικές υποδομές, τη σιδηροδρομική σύνδεση που λησμονήθηκε οριστικά…

Μαζί με το δημογραφικό που πληγώνει την Ήπειρο..

Η συζήτηση προφανώς θα πρέπει να γίνει γιατί τα επόμενα πέντε χρόνια είναι πολλά και μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της περιοχής. Κι δεν γίνει συζήτηση θα πρέπει να ακουστούν οι προτάσεις των παρατάξεων..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ