Περήφανα Γιάννινα, περήφανος ΝΟΙ, περήφανοι γονείς…

noi oikogeneia ntouskou

Η ημέρα είναι ξεχωριστή.. Και σίγουρα θα περάσει στην ιστορία ως μίας από τις πιο όμορφες μέρες για τα Γιάννινα, την κωπηλασία, τον αθλητισμό.

Πρώτο χρυσό για την Ελλάδα στο Τόκιο, κουπιά από χρυσάφι αυτά του Στέφανου Ντούσκου.

Ενός μεγάλου αθλητή που έφτασε στην κορυφή με αφετηρία την Παμβώτιδα.

 «Είναι μεγάλη η σημερινή ημέρα. Ο Στέφανος Ντούσκος πέτυχε έναν άθλο, κάτι που κανείς δεν ξέρει αν και πότε θα ξαναζήσουμε όλοι μας. Είναι ένα παιδί με ήθος και αξιοπρέπεια, αγωνιστής που ό,τι βάζει στόχο το πετυχαίνει, κουράστηκε να φτάσει μέχρι εδώ και του αξίζει η μεγάλη αυτή επιτυχία. Τα εύσημα όμως πρέπει να αποδοθούν και στους γονείς και την  οικογένειά του που τον στήριξαν με συνέπεια και αυταπάρνηση τα τελευταία πέντε χρόνια, σε όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας του για την Ολυμπιάδα του Τόκιο. Δεν πρέπει να μην ξεχνάμε ότι ο Στέφανος ήταν έκτος Ολυμπιονίκης και το 2016 στο Ρίο με την ελαφριά Τετράκωπο των Ανδρών. Αυτό που ήρθε τώρα είναι το επιστέγασμα προσπάθειας πολλών ετών» ανέφερε σε δηλώσεις της η Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων Μάρθα Παλαιοπάνου.

Η κ. Παλαιοπάνου σημείωσε πως ο Ν.Ο.Ι. από την ίδρυσή του το 1954 κάνει αυτό που έκανε και με τον Στέφανο. Παίρνει παιδιά και τα μετατρέπει σε πρωταθλητές της Κωπηλασίας στηρίζοντας πάντα όσους συμμετέχουν στην Ελληνική Εθνική Ομάδα. Υπενθύμισε δε ότι του Στέφ. Ντούσκου προηγήθηκαν ως Ολυμπιονίκες τέσσερις ακόμα αθλητές του Ομίλου, η Τόνια Σβάιερ, ο Παναγιώτης Μηλιώτης, ο Γιώργος Τζιάλλας και ο Γιάννης Τσίλης.

Οι γονείς του Στέφανου Βασίλης και Μαρία Ντούσκου σε δηλώσεις τους αναφέρθηκαν στα χρόνια της προετοιμασίας που απαιτήθηκαν προκειμένου να φτάσει αυτός στο Ολυμπιακό μετάλλιο, μία πορεία με μεγάλη προσπάθεια, ατέλειωτες προπονήσεις, χαρές, αλλά και πολλές δυσκολίες που υπερκεράστηκαν χάρη στο πείσμα και την επιμονή του Γιαννιώτη χρυσού Ολυμπιονίκη.

Οι γονείς του βλέπουν και ξαναβλέπουν την κούρσα… Και μόνο δάκρυα χαράς υπάρχουν για τον άθλο του Στέφανου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ