Περί ευχών και ευθύνης…

Ένα μπαράζ ευχετήριων μηνυμάτων φτάνει από το πρωί, με αφορμή την έναρξη των Πανελλαδικών εξετάσεων. Και είναι απολύτως λογικό να εύχονται οι φορείς της εκπαίδευσης και οι άνθρωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης που έχουν την ευθύνη των σχολικών μονάδων..

Αρχίζουν όμως να φτάνουν βροχή τα μηνύματα και από τους βουλευτές. Οι οποίοι εύχονται στα παιδιά και σπεύδουν να τα… συμβουλεύσουν ότι η ζωή δεν σταματά στα αποτελέσματα των πανελληνίων εξετάσεων.

Με φαντασία και τόλμη οι νέες και οι νέοι μπορούν να ανακαλύψουν πολλούς καινούριγους και διαφορετικούς δρόμους… λέει ένας Ηπειρώτης εθνοπατέρας…

Και άλλος συμπληρώνει… Ευκαιρίες και προκλήσεις παρουσιάζονται συνεχώς και απαιτούν διαρκή και προσηλωμένο αγώνα!

Λένε κι άλλα. Ωραία και ρομαντικά!

Φυσικά θα ήταν προτιμότερο -άλλωστε αυτοί έχουν την ευθύνη- αντί να λένε και να εύχονται, να πράττουν.

Αποτελούμε ίσως την μοναδική χώρα στην Ευρώπη, όπου μία εξέταση, όπως αυτή των πανελλαδικών, αποτελεί θέμα στις ειδήσεις και αντικείμενο βουλευτικών δηλώσεων και ανακοινώσεων.

Αυτό και μόνο θα έπρεπε να τους προβληματίσει λίγο παραπάνω..

Αποτελούμε την μοναδική χώρα της Ευρώπης, όπου μία ολόκληρη δομή, αυτή του Λυκείου την έχει μετατρέψει σε προπαρασκευαστικό στάδιο για την είσοδο στο Πανεπιστήμιο.. Σε ταυτόχρονη πολύωρη απασχόληση των παιδιών στα φροντιστήρια, καθότι το μάθημα στο σχολείο ποτέ δεν επαρκεί…

Και αποτελούμε την μοναδική χώρα στην Ευρώπη, όπου τα Πανεπιστήμια παράγουν πτυχιούχους άνεργους…

Και νέους επιστήμονες που αναζητούν την τύχη τους ανά τον κόσμο..

Λεπτομέρειες…

Που κοστίζουν μια περιουσία σε κάθε οικογένεια!

Χρέος των βουλευτών λοιπόν είναι να αλλάξουν αυτό το εκπαιδευτικό σύστημα… Δεν ξέρουμε πως εννοούν το “δημόσιο, δημοκρατικό σχολείο” αλλά οφείλουν να καταλάβουν ότι το σημερινό απέχει πολύ από το δημόσιο και δωρεάν… Και κυρίως στραγγαλίζει τα όνειρα των νέων, είτε πετύχουν είτε όχι στις πανελλαδικές!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ