Πέρασαν το χασίς μέσα από το τελωνείο;

narkotika_ioanninaΜέσα από το Τελωνείο της Κακαβιάς είναι πολύ πιθανό να πέρασαν δύο νταλίκες που μετέφεραν ποσότητες χασίς στην Ελλάδα. Αν κάτι τέτοιο ισχύει τότε αυτόματα αποδεικνύεται ότι ο  έλεγχος  ήταν υποτυπώδης καθώς το φορτίο δεν έγινε αντιληπτό, από τους ικανότατους κατά τα λοιπά τελωνειακούς.

Οι οδηγοί τους, με διαφορά ελάχιστων λεπτών, πέρασαν τον τελωνειακό έλεγχο και πιθανόν πίστεψαν ότι είχαν… περάσει και τα δύσκολα.

Όμως δεν υπολόγισαν καλά καθώς ο ενδελεχής έλεγχος  έγινε λίγα χιλιόμετρα πιο κάτω. Στο Χάνι Δελβινάκι έκαναν μπλόκο αστυνομικοί της ΟΠΚΕ Ιωαννίνων, οι οποίοι με την εμπειρία και την παρατηρητικότητά τους εντόπισαν αμέσως τις πρώτες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών.

Το χασίς βρίσκονταν σε δέματα στις καμπίνες των οδηγών. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των αστυνομικών οι ποσότητες αυτές ανέρχονται περίπου στα δέκα κιλά στο κάθε αυτοκίνητο.

Οι νταλίκες έχουν μεταφερθεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων και ελέγχονται πλέον σχολαστικά. Είναι φορτωμένες με άδεια μπουκάλια μπύρας και πιθανός προορισμός ήταν η Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες το χασίς το είχαν φορτώσει κοντά στο Αργυρόκαστρο και όπως εκτιμούν οι αστυνομικοί πρόκειται για φορτίο από την καινούρια σοδειά.

Τα ενδεχόμενα είναι δύο. Το πρώτο το φορτίο να πέρασε κανονικά από το Τελωνείο, οπότε το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό και το δεύτερο να φορτώθηκε στο δρόμο, από την Κακαβιά μέχρι το Χάνι όπου έγινε ο έλεγχος. Η απάντηση είναι πολύ πιθανό να δοθεί στη διάρκεια της προανάκρισης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ