Πέπλο αιθαλομίχλης…

OMIXLHΝέφος… Μπορεί να ήταν άγνωστη λέξη για τους Ηπειρώτες. Όμως κάθε βράδυ και οι τέσσερις μεγάλες πόλεις καλύπτονται από ένα νέφος καπνού. Καπνός που προέρχεται από τα τζάκια και τις σόμπες που έχουν αντικαταστήσει τα καλοριφέρ…

Η τιμή του πετρελαίου είναι απαγορευτική για πλήθος νοικοκυριών τα οποία έχουν στραφεί σε εναλλακτικές μορφές θέρμανσης. Σημεία των καιρών και της οικονομικής κρίσης…

Αυξημένη έως και 30% σε σχέση με πέρυσι, είναι η ζήτηση καυσόξυλων στην Ήπειρο εξαιτίας της αδυναμίας των περισσότερων νοικοκυριών να προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες τους. Η τιμή των καυσόξυλων φτάνει ακόμη και στα 200 ευρώ ανά τόνο, ενώ η μυρωδιά των ξύλων είναι πολύ έντονη σε αρκετές γειτονιές.

Το φαινόμενο της αιθαλομίχλης είναι ορατό και στα αστικά κέντρα αλλά ακόμη δεν έχουν γίνει περιβαλλοντικοί έλεγχοι με εξαίρεση μετρήσεις που διενήργησε ο αναπληρωτής Καθηγητής Φυσικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Παύλος Κασσωμένος.

Με βάση τα αποτελέσματα αυτών των μετρήσεων, οι ρύποι στην ατμόσφαιρα των Ιωαννίνων είναι ήδη αυξημένοι φέτος κατά 15%. Επιβάρυνση που- λόγω της πτώσης της θερμοκρασίας, αναμένεται να γίνει μεγαλύτερη τις επόμενες μέρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ