Πέντε προτάσεις για την Κενάν Μεσσαρέ

Πέντε προτάσεις ώστε να αντιμετωπιστούν τα διαπιστωμένα, όπως τα χαρακτηρίζει, προβλήματα της οδού Κενάν Μεσσαρέ, περιλαμβάνει το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, το οποίο θα συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο το βράδυ της Τετάρτης.

Το ΣΒΑΚ, προτείνει για την Κενάν Μεσσρέ, την επιβολή ορίου ταχύτητας στα πενήντα χιλιόμετρα με εφαρμογή της κατάλληλης σήμανσης και διερεύνησης της τοποθέτησης καμερών, την αναδιαμόρφωση του κόμβου Κενάν Μεσσαρέ- Βελισσαρίου και την βελτίωση των διαβάσεων πεζών, την διερεύνηση δημιουργίας υπέργειας διάβασης πεζών στην περιοχή των σχολικών συγκροτημάτων, δημιουργία ποδηλατόδρομου από την μία πλευρά της οδού και περιορισμό του διαθέσιμου πλάτους κυκλοφορίας και διερεύνηση της δυνατότητας δημιουργίας σηματοδοτούμενων διαβάσεων πεζών με πιεστικό διακόπτη ζήτησης στο τμήμα μεταξύ των σηματοδοτούμενων κόμβων.

Για την βελτίωση της οδικής ασφάλειας στον κόμβο Νικοπόλεως προτείνεται η επέκταση της νησίδας σε όλο το μήκος της Κενάν Μεσσαρέ και η διευθέτηση των κινήσεων από και προς την οδό Νικοπόλεως μέσω του κυκλικού κόμβου στη συμβολή των οδών Αρχιεπισκόπου Μακαρίου- Βογιάνου- Κενάν Μεσσαρέ και της άνω διάβασης της Κενάν Μεσσαρέ ενώ εναλλακτικά προτείνεται η εγκατάσταση σηματοδοτών στον εν λόγω κόμβο.

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ

Η Επιτροπή Κατοίκων της οδού Κενάν Μεσσαρέ, με αφορμή την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το ΣΒΑΚ απεύθυνε επιστολή στον Δήμαρχο, με την οποία ζητά να ενσωματωθεί η προηγούμενη απόφαση (2011) για τον συγκεκριμένο οδικό άξονα.

«Με μεγάλη ικανοποίηση μάθαμε για την προγραμματιζόμενη κατασκευή του Αστικού ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΥ κατά μήκος της οδού Κ. Μεσαρέ, που θα ενώσει το παραλίμνιο δίκτυο ποδηλάτου με το Πανεπιστήμιο  και το Γιαννιώτικο Σαλόνι. Κατά τη γνώμη μας, η υλοποίηση αυτής της δράσης θα φέρει ποιοτική, αλματώδη αναβάθμιση του πολιτισμού, της οδικής ασφάλειας και των μετακινήσεων στην πόλη μας. Ευχαριστούμε ειλικρινώς εσάς και όσους συνέβαλαν σε  αυτό.

Παρακαλούμε θερμά το Δημοτικό Συμβούλιο, στην αυριανή συνεδρίαση για το ΣΒΑΚ, να ενσωματώσει (έστω και εκ του περισσού) και όσα άλλα ζητήματα σχετικά με την Κενάν Μεσαρέ διαλαμβάνονται στη συνεδρίαση της 16-5-2011, του προηγούμενου Δ.Σ.Ι., που αποφάσισε (σχεδόν ομόφωνα) συγκεκριμένες βελτιώσεις στην οδό. Σχεδόν ταυτόσημη με την απόφαση αυτή ήταν η συμφωνία μας της 16-1-2015 με τη Δημοτική Αρχή, η επερώτηση των 4 Βουλευτών του Νομού μας του 2015 και η πρόσφατη επιστολή (27-11-2018) του Υφυπουργού Περιβάλλοντος κ. Δημαρά (επισυνάπτονται).

Με την παρούσα, θέλουμε να παρακαλέσουμε για στενή συνεργασία μας με τη Δημοτική Αρχή για να εφαρμοστούν άμεσα οι περιλαμβανόμενες στα ανωτέρω έγγραφα βιώσιμες λύσεις ώστε να θεραπευθεί κάπως η σωρεία προβλημάτων της οδού και της περιοχής που κατοικούμε. Έτσι, θα μπορέσει να  αρθεί ολοκληρωτικά η ιδιαίτερα επιβλαβής για την πόλη, επαχθής για όλους μας, ανεπίτρεπτη διελκυστίνδα», αναφέρουν. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ