Πέντε καθημερινές χρήσεις του λεμονιού

LEMONI 14Το λεμόνι είναι γνωστό πως δε χρησιμοποιείται πλέον μόνο στα φαγητά μας. Μπορούμε να φτιάξουμε μάσκες για το πρόσωπο και το σώμα με αυτό αλλά και να το χρησιμοποιήσουμε για την καθαριότητα του σπιτιού μας. Δες 5 καθημερινές του χρήσεις που ίσως και να μην γνωρίζεις!

Πέτα το στο νεροχύτη
Στο τέλος της ημέρας, αφού έχεις πλύνει τα πιάτα μετά το βραδινό φαγητό, πέτα μισό λεμόνι στο νεροχύτη. Ρίξε ζεστό νερό για λίγο και έπειτα κόψε το μισό λεμόνι στα τέσσερα. Άφησέ το όλη τη νύχτα και πέταξέ το το πρωί. Έτσι θα δώσεις μία όμορφη μυρωδιά στο νεροχύτη σου ειδικά αν την προηγούμενη μέρα είχες καθαρίσει ψάρια σε αυτόν.

 

Καθάρισε το φούρνο μικροκυμμάτων
Στύψε μισό λεμόνι και βάλ’το μέσα σε μία κούπα νερό. Βάλε την κούπα στο φούρνο μικροκυμμάτων (πρόσεχε να αντέχει στις υψηλές θερμοκρασίες, αλλιώς βάλε τα υλικά σε ειδικό μπολ) και βάλε το φούρνο σε λειτουργία για πέντε λεπτά.

Για πιο λευκά ρούχα
Για να κάνεις τα λευκά σου ακόμα πιο λευκά ρίξε στο πληντύριο (μετά το απορρυπαντικό) και 3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού. Πλύνε τα ρούχα σου κανονικά.

Για να φύγουν οι δύσκολοι λεκέδες
Ρίξε στο γεμάτο λεκέδες σκεύος σου χυμό από μισό λεμόνι και λίγο αλάτι και τρύψε ελαφρά με το σφουγγάρι. Οι λεκέδες θα βγουν πολύ ευκολότερα.

Για να μοσχομυρίσει όλο το σπίτι
Βάλε μερικές φλούδες λεμονιού σε ένα κατσαρολάκι με νερό και άφησέ το να βράσει μέχρι να εξατμιστεί το νερό. Όλο το σπίτι θα μοσχομυρίσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ